Gezondheid LIFE

Wat zijn de voor- en nadelen van een pocketveren matras?

Wat zijn de voor- en nadelen van een pocketveren matras
We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is. Maar om goed en lekker te kunnen slapen, is een bed met een fijn matras van groot belang.

Veel mensen hebben een pocketvering matras, en dat is niet voor niets. Er zitten namelijk een boel voordelen verbonden aan dit type matras. De voordelen ervan bespreken we met je hieronder, inclusief wat aandachtspunten.

 

Voordelen van een pocketvering matras

De pluspunten van een pocketvering matras hebben we hieronder voor je opgesomd.

  • Een pocketvering matras heeft een holle binnenkant. Dankzij deze binnenkant kan het matras optimaal luchten, waardoor je geen last hebt van nare geurtjes en vocht. Hierdoor hebben bacteriën en schimmels het zwaarder om te kunnen overleven. Vooral voor slapers die in de nacht nog weleens willen zweten is een pocketvering matras daarom een aanrader. Wel zo’n prettig idee.
  • Je hebt vast weleens bij een matras gehad dat er op een gegeven moment een kuil in was ontstaan. Eigenlijk is dat al het einde van een matras, want je kunt er niet meer fijn op liggen en het is niet gezond voor je rug. Dat probleem zul je niet hebben bij een pocketvering matras. Deze zullen namelijk niet gauw gaan doorliggen. Dit komt door het materiaal wat in het matras zit verwerkt.
  • Een pocketvering matras biedt genoeg ondersteuning. Zo heeft het matras stevige en minder stevige zones, bijvoorbeeld rondom de schouders.

Een pocketvering matras klinkt als muziek in de oren. We snappen dan ook dat jij op zoek bent naar zo’n matras. De beste deal en meer informatie over een pocketvering matras kun je vinden op Slaaponline.

 

Nadelen van een pocketvering matras

Zitten er dan ook nog nadelen verbonden aan een pocketvering matras? Dat zal per persoon verschillen, maar hieronder hebben we een paar aandachtspunten voor je opgesomd.

  • Een pocketvering matras is wat aan de koelere kant. Voor de koukleumen onder ons kun je het wellicht wat koud hebben in de nacht. Maar een fijn dekbed kan al een boel problemen oplossen.
  • Heb je een tweepersoonsbed, en wil je daar twee eenpersoonsmatrassen in kwijt? Dan kun je misschien beter niet voor pocketveren kiezen. Een pocketvering matras bestaat uit allerlei kleine zakjes gevuld met veren, zodat het op zijn plek blijft zitten. Om deze zakjes zit een schuimlaag die je aan de zijkant, bovenkant en onderkant kunt voelen. Wanneer je twee pocketvering matrassen tegen elkaar legt en je in het midden gaat liggen, zul je niet echt prettig slapen. Wel kun je natuurlijk gewoon voor een tweepersoonsmatras kiezen, dan heb je dit probleem niet.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken