Duursport Gezondheid MOVE

Ga je een lange wandeling maken? Let dan op de volgende zaken

Ga je een lange wandeling maken - Let dan op de volgende zaken
Wil je graag afstand nemen van de drukte in de stad en een lange wandeling gaan maken door de natuur? Let dan goed op in dit artikel.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]We hebben namelijk voor je op een rij gezet waar je allemaal rekening mee moet houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en geniet je optimaal van je wandeling.

 

Zorg voor genoeg eten en drinken

In de eerste plaats is het belangrijk dat je zorgt voor genoeg eten en drinken. Zeker als je er langer dan drie uur op uit gaat, is het verstandig om wat extra’s mee te nemen. Denk hierbij aan snacks zoals fruit of een energiereepje, maar vergeet ook niet om genoeg water mee te nemen. Een goede truc is om je waterfles vooraf al te vullen met ijsblokjes, zodat je het langer koud houdt.

 

Doe onderzoek naar de wandelroute

Als je een lange wandeling gaat maken, is het verstandig om van tevoren al onderzoek te doen naar de route. Zo weet je waar je precies naartoe moet en kom je niet voor onverwachte obstakels te staan. Let hierbij ook goed op de afstand die je wilt gaan wandelen, zodat je weet of het haalbaar is. Onderzoek doen naar de wandelroute doe je bijvoorbeeld door een kaart te bekijken of door het internet te raadplegen. Neem voor de zekerheid ook altijd een papieren versie van de route mee, zodat je niet afhankelijk bent van je mobiel.

 

Selecteer de juiste kleding

De kleding die je aantrekt, is natuurlijk ook van groot belang. Zorg ervoor dat je niet teveel meeneemt en kies voor lichtgewicht en ademende kleding. Op die manier blijf je droog en koel tijdens het wandelen. Let er ook op dat je goede schoenen aantrekt, zodat je voeten geen last krijgen. Verder is het verstandig om een muts of pet mee te nemen, zodat je hoofd beschermd is tegen de zon. Vergeet daarnaast een regenjas niet. Zelfs als het niet regent, is het fijn om een dunne jas mee te hebben voor als je in de schaduw loopt of wanneer de wind opsteekt.

 

Neem je telefoon mee

Tevens is het van belang om je telefoon mee te nemen, zodat je altijd bereikbaar bent in geval van nood. Zorg hierbij wel dat je batterij voldoende is opgeladen. Daarnaast dient de accuduur van je smartphone lang te zijn. Daardoor hoef je onderweg niet bang te zijn dat je geen contact meer hebt met de buitenwereld. Wandel je in een grensgebied? Dan kan een VPN van bijvoorbeeld ExpressVPN ook behulpzaam zijn om via het buitenland toegang te krijgen tot Nederlandse sites.

 

Onderschat het nut van een powerbank niet

Als je lange wandelingen gaat maken, is een powerbank eigenlijk onmisbaar. Zoals we al eerder zeiden, kun je ermee ervoor zorgen dat je telefoon niet uitvalt. Maar je kunt de powerbank ook gebruiken voor andere elektronische apparaten zoals je camera of GPS-apparaat. Een powerbank is dus zeker de moeite waard om mee te nemen.

 

Een smartwatch kan behulpzaam zijn

Tot slot is het ook verstandig om een smartwatch mee te nemen als je lange wandelingen gaat maken. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk zien hoelang je al onderweg bent en of je voldoende rust neemt tijdens de wandeling. Let wel op dat je de juiste smartwatch uitkiest, want ze zijn niet allemaal zijn even geschikt voor lange wandelingen.

Al met al zijn er dus een aantal zaken waar je op moet letten als je lange wandelingen gaat maken. Wanneer je deze tips in acht neemt, kom je niet voor verrassingen te staan en geniet je optimaal van elke wandeling.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl