Bacterien tandenborstel
LIFE

WC klep dicht voor schone tandenborstel… OMG!

De tandenborstel is een magneet voor allerlei bacteriën. Volgens de universiteit van Manchester kan het meer dan tien miljoen bacteriën bevatten. Een van de adviezen voor een schone tandenborstel luidt om de klep van de wc dicht te doen.

‘In een ongepoetste mond kunnen even veel bacteriën zitten als op een vieze badkamervloer’, zegt dokter Ann Wei, die gespecialiseerd is in tandheelkunde. De tandenborstel kan onder andere besmet raken door je toilet zonder gesloten deksel door te spoelen. De poepdeeltjes vliegen in het rond en landen op je tandenborstel. Ook wanneer je tandenborstel even op de grond is gevallen, pikt het meteen alle bacteriën op die onder andere via je voeten in de badkamer werden meegebracht.

Tips voor een schone tandenborstel

1. Ruil je tandenborstel om de drie maanden voor een nieuwe.

2. Gebruik de juiste tandpasta. Sommigen zijn beter om de strijd tegen bacteriën aan te gaan. Koop er een met triclosan of copolymer.

3. Deel je tandenborstel met niemand. Zorg er ook voor dat de opening van de tube tandpasta niet in contact komt met je tandenborstel. Zo worden de bacteriën niet doorgegeven.

4. Spoel je tandenborstel na het poetsen steeds goed. Af en toe kan je het in mondwater laten weken of zelfs in de afwasmachine steken.

5. Wc in de badkamer? Sluit steeds het deksel van het toilet wanneer je doorspoelt.

6. Sluit je tandenborstel niet op, maar geef het ruimte om te ademen. En zorg ervoor dat, wanneer er meerdere tandenborstels naast elkaar zijn geplaatst, de koppen elkaar niet raken.

Bron: AD.nl

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet