LIFE

WC klep dicht voor schone tandenborstel… OMG!

Bacterien tandenborstel

Last Updated on: 9th april 2016, 10:50 am

De tandenborstel is een magneet voor allerlei bacteriën. Volgens de universiteit van Manchester kan het meer dan tien miljoen bacteriën bevatten. Een van de adviezen voor een schone tandenborstel luidt om de klep van de wc dicht te doen.

‘In een ongepoetste mond kunnen even veel bacteriën zitten als op een vieze badkamervloer’, zegt dokter Ann Wei, die gespecialiseerd is in tandheelkunde. De tandenborstel kan onder andere besmet raken door je toilet zonder gesloten deksel door te spoelen. De poepdeeltjes vliegen in het rond en landen op je tandenborstel. Ook wanneer je tandenborstel even op de grond is gevallen, pikt het meteen alle bacteriën op die onder andere via je voeten in de badkamer werden meegebracht.

Tips voor een schone tandenborstel

1. Ruil je tandenborstel om de drie maanden voor een nieuwe.

2. Gebruik de juiste tandpasta. Sommigen zijn beter om de strijd tegen bacteriën aan te gaan. Koop er een met triclosan of copolymer.

3. Deel je tandenborstel met niemand. Zorg er ook voor dat de opening van de tube tandpasta niet in contact komt met je tandenborstel. Zo worden de bacteriën niet doorgegeven.

4. Spoel je tandenborstel na het poetsen steeds goed. Af en toe kan je het in mondwater laten weken of zelfs in de afwasmachine steken.

5. Wc in de badkamer? Sluit steeds het deksel van het toilet wanneer je doorspoelt.

6. Sluit je tandenborstel niet op, maar geef het ruimte om te ademen. En zorg ervoor dat, wanneer er meerdere tandenborstels naast elkaar zijn geplaatst, de koppen elkaar niet raken.

Bron: AD.nl

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl