EAT Gezondheid

Dit zijn 8 bewezen gezondheidsvoordelen van gember!

Last Updated on: 30th augustus 2023, 06:03 pm

In de afgelopen jaren heeft gember zich ontpopt als een ware sensatie in de wereld van gezondheid en voeding. Van oudsher werd gember gebruikt als een krachtig kruidengeneesmiddel in verschillende culturen. De veelzijdigheid van deze wortelknol, zowel in culinaire toepassingen als in therapeutische eigenschappen, heeft de interesse gewekt van talloze gezondheidsliefhebbers en onderzoekers. Gemberliefhebbers zetten graag een verwarmende kop gemberthee met puur gembersap. In dit artikel verkennen we de 8 verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van gember. Zo ontdekken we waarom deze natuurlijke krachtpatser een prominente plaats verdient in ons streven naar welzijn en een gezonde levensstijl!

Gember verbetert de gezondheid van het hart en de bloedvaten

Een voordeel van gember is dat het helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Ons lichaam heeft cholesterol nodig, maar een te hoog gehalte kan leiden tot hart- en vaatziekten. Onderzoek laat zien dat mensen die dagelijks gember gebruikten een verlaging zagen in hun cholesterolniveau.

Gember versterkt je immuunsysteem

Onderzoek toont aan dat gember stoffen bevat die belangrijk zijn voor een sterk immuunsysteem. De stof gingerol zorgt ervoor dat de immuuncellen in het lichaam in een verhoogde staat van waakzaamheid worden gebracht.

Gember helpt tegen ontstekingen

Ook bevat de stof gingerol antioxidanten en andere onstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kan gember helpen de productie van onstekingsbevorderende moleculen in het lichaam te verminderen.

Gember kan slaapproblemen wegnemen

Gember kan ook effectief zijn in het wegnemen van slaapproblemen, gember is namelijk een goede bron van zink. Zink is nodig om het slaaphormoon melatonine aan te maken. Daarnaast bevat gemberthee, in tegenstelling tot veel andere soorten thee, géén cafeïne. Daardoor is gemberthee een goed alternatief voor het slapen gaan.

Gember kan helpen bij het afvallen

Ook heeft gember verschillende eigenschappen die kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. De consumptie van gember kan je bloedsuikerspiegel doen verlagen. Gember zorgt er namelijk voor dat glucose sneller wordt opgenomen door je spier- en vetcellen.

Gember verbetert de huid

Gember kan helpen bij het bevorderen van een gezonde, stralende tint en het verminderen van verschillende huidproblemen. Door de ontstekingsremmende werking helpt gember bij een snellere genezing van wonden op de huid en bij het verminderen van littekens. Door de hoge concentratie antioxidanten zal gember ook helpen de huid doen genezen van schade.

Gember kan misselijkheid en braken verminderen

Gember kan misselijkheid en braken verminderen dankzij de aanwezigheid gingerol, die de spijsvertering bevorderen en de beweging van voedsel door de maag versnellen. Deze eigenschappen kunnen helpen om een kalmerend effect op de maag te hebben en de symptomen van misselijkheid te verlichten.

Gember helpt tegen migraine

Gember staat bekend om zijn potentieel pijnverlichtende eigenschappen en kan een welkome natuurlijke hulp zijn bij de bestrijding van migraine. Studies suggereren dat de ontstekingsremmende en antioxidante werking van gember kan bijdragen aan het verminderen van migraineaanvallen, waardoor het een waardevol alternatief is voor mensen die op zoek zijn naar verlichting zonder bijwerkingen.

Al met al kun je concluderen dat de consumptie van gember veel voordelen met zich mee kan brengen. Gember verdient daarom zeker een plekje in je keuken. Helaas kan het verwerken van gember in je maaltijden nog wel eens een gedoe zijn. Maar met de 100% pure gembersap van Go Now is dat een fluitje van een cent. Met de gembersap van Go Now mix je eenvoudig een scheutje gembersap door je favoriete maaltijden. Naast dat de gembersap eenvoudig in gebruik is, is de gembersap van Go Now ook nog eens 100% biologisch. Dat wil zeggen dat bij het telen van de gember die gebruikt is voor de sap geen gebruik is gemaakt van kunstmest of pesticiden. Alles is volledig natuurlijk! Ontdek zelf de vele voordelen van gember en gebruik het in je favoriete maaltijden, smoothies en thee. Gebruik gember daarom snel en eenvoudig met de pure gembersap van Go Now!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl