suikervrij weekmenu
andijvie crème fraîche ei(eren) geraspte (geiten)kaas gras roomboter Italiaanse kruiden knoflook peper, zout en nootmuskaat rundergehakt spekreepjes

Andijvie schotel met gehakt

suikervrij weekmenu
Andijvie schotel met gehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
    Porties Prep Tijd
    2 pers. 15 min.
    Kook Tijd
    40 min. in de oven
    Porties Prep Tijd
    2 pers. 15 min.
    Kook Tijd
    40 min. in de oven
    suikervrij weekmenu
    Andijvie schotel met gehakt
    Stemmen: 0
    Score: 0
    Jij:
    Stem op dit recept!
    Recept Afdrukken
    Boodschappenlijstje
      Porties Prep Tijd
      2 pers. 15 min.
      Kook Tijd
      40 min. in de oven
      Porties Prep Tijd
      2 pers. 15 min.
      Kook Tijd
      40 min. in de oven
      Ingrediënten
      Porties: pers.
      Instructies
      1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
      2. Bak de spekjes uit en haal ze uit de pan.
      3. Smelt in dezelfde pan het roomboter en bak hierin het gehakt rul met de Italiaanse kruiden.
      4. Bak, als het gehakt gaar is, de andijvie mee en laat het slinken.
      5. Roer de crème fraîche met de eieren los, roer daar 100 gram kaas, peper, zout en nootmuskaat doorheen.
      6. Roer dit door het andijviemengsel en schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
      7. Strooi de spekje erover en bak de schotel in 40 minuten af.
      Notities

      Geitenkaas geniet de voorkeur boven gewone kaas. Probeer het eens, het is soms ook een kwestie van wennen.

      Producten gemaakt van geitenmelk zijn namelijk lichter verteerbaar, worden vaak beter verdragen en roepen minder overgevoeligheidsreacties op dan koemelk. Ongeveer 40% van de mensen die koemelkeiwit niet verdraagt reageert wel goed op geitenmelk. Ook de eiwitten en vetten van geitenmelk producten worden beter verteerd dan die van koemelk zijn gemaakt.

      Boodschappenlijstje

      Over de auteur

      Evelina Zinger

      Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

      In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

      Reageer

      Klik hier om een reactie te plaatsen

      Gezondblog.nl

      Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

      Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

      Artikelplaatsing op Gezondblog?

      Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

       

      KokenKoken