suikervrij weekmenu
andijvie crème fraîche ei(eren) geraspte (geiten)kaas gras roomboter Italiaanse kruiden knoflook peper, zout en nootmuskaat rundergehakt spekreepjes

Andijvie schotel met gehakt

suikervrij weekmenu
Andijvie schotel met gehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
2 pers. 15 min.
Kook Tijd
40 min. in de oven
Porties Prep Tijd
2 pers. 15 min.
Kook Tijd
40 min. in de oven
suikervrij weekmenu
Andijvie schotel met gehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
2 pers. 15 min.
Kook Tijd
40 min. in de oven
Porties Prep Tijd
2 pers. 15 min.
Kook Tijd
40 min. in de oven
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak de spekjes uit en haal ze uit de pan.
  3. Smelt in dezelfde pan het roomboter en bak hierin het gehakt rul met de Italiaanse kruiden.
  4. Bak, als het gehakt gaar is, de andijvie mee en laat het slinken.
  5. Roer de crème fraîche met de eieren los, roer daar 100 gram kaas, peper, zout en nootmuskaat doorheen.
  6. Roer dit door het andijviemengsel en schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
  7. Strooi de spekje erover en bak de schotel in 40 minuten af.
Notities

Geitenkaas geniet de voorkeur boven gewone kaas. Probeer het eens, het is soms ook een kwestie van wennen.

Producten gemaakt van geitenmelk zijn namelijk lichter verteerbaar, worden vaak beter verdragen en roepen minder overgevoeligheidsreacties op dan koemelk. Ongeveer 40% van de mensen die koemelkeiwit niet verdraagt reageert wel goed op geitenmelk. Ook de eiwitten en vetten van geitenmelk producten worden beter verteerd dan die van koemelk zijn gemaakt.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Lifestyle Changing Program

Diverse soorten ademwerk

ademworkshops Evelina zinger LCP

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet