Smelt in dezelfde pan het roomboter en bak hierin het gehakt rul met de Italiaanse kruiden.
Bak, als het gehakt gaar is, de andijvie mee en laat het slinken.
Roer de crème fraîche met de eieren los, roer daar 100 gram kaas, peper, zout en nootmuskaat doorheen.
Roer dit door het andijviemengsel en schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
Strooi de spekje erover en bak de schotel in 40 minuten af.
Notities
Geitenkaas geniet de voorkeur boven gewone kaas. Probeer het eens, het is soms ook een kwestie van wennen.
Producten gemaakt van geitenmelk zijn namelijk lichter verteerbaar, worden vaak beter verdragen en roepen minder overgevoeligheidsreacties op dan koemelk. Ongeveer 40% van de mensen die koemelkeiwit niet verdraagt reageert wel goed op geitenmelk. Ook de eiwitten en vetten van geitenmelk producten worden beter verteerd dan die van koemelk zijn gemaakt.
Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.
In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!
Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.
Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.
Reageer