
Porties | Prep Tijd |
2 pers. | 15 min. |
Kook Tijd |
40 min. in de oven |
|
|
![]() |
|
- 400 g andijvie
- 300 g rundergehakt
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el gras roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 100 g spekreepjes
- 250 ml crème fraîche of een plantaardige room op basis van haver of rijst (natuurwinkel)
- 2 ei(eren)
- 150 g geraspte (geiten)kaas liefst geitenkaas
- peper, zout en nootmuskaat
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de spekjes uit en haal ze uit de pan.
- Smelt in dezelfde pan het roomboter en bak hierin het gehakt rul met de Italiaanse kruiden.
- Bak, als het gehakt gaar is, de andijvie mee en laat het slinken.
- Roer de crème fraîche met de eieren los, roer daar 100 gram kaas, peper, zout en nootmuskaat doorheen.
- Roer dit door het andijviemengsel en schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
- Strooi de spekje erover en bak de schotel in 40 minuten af.
Geitenkaas geniet de voorkeur boven gewone kaas. Probeer het eens, het is soms ook een kwestie van wennen.
Producten gemaakt van geitenmelk zijn namelijk lichter verteerbaar, worden vaak beter verdragen en roepen minder overgevoeligheidsreacties op dan koemelk. Ongeveer 40% van de mensen die koemelkeiwit niet verdraagt reageert wel goed op geitenmelk. Ook de eiwitten en vetten van geitenmelk producten worden beter verteerd dan die van koemelk zijn gemaakt.
Reageer