Duurzaamheid

Duurzaam telefoongebruik: hier moet je aan denken

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Bijna iedereen heeft wel een eigen exemplaar. Maar passen deze smartphones ook wel in een duurzaam leven? Hier zijn de meningen over verdeeld. Zo zien we dat men gemiddeld elke twee jaar een nieuw exemplaar koopt. Daarnaast wordt er niet altijd even slim opgeladen. Dit kan allemaal gevolgen hebben voor het milieu. Gelukkig hoeft smartphonegebruik niet altijd in de weg te staan van een duurzaam leven. Er zijn enkele simpele dingen die je kunt doen om te verduurzamen. Benieuwd hoe je dit dan moet aanpakken? Laat je dan inspireren door de volgende tips.

Kies voor refurbished 

Ben je toe aan een nieuwe telefoon? Laat je dan niet verleiden door de nieuwste modellen, maar bekijk eens wat er tweedehands wordt aangeboden. Door te kiezen voor een refurbished telefoon, zorg je ervoor dat oude modellen een nieuwe kans krijgen. Dat deze niet zomaar weggegooid worden en dat ook niet iedereen altijd een nieuwe telefoon nodig heeft. Dit voorkomt dat er onnodig veel geproduceerd wordt en verlaagt de impact op het milieu. 

Maar wat is refurbished dan precies? Refurbished zijn tweedehands toestellen die uitvoerig worden gecontroleerd en waar nodig hersteld. Op het toestel ontvang je garantie. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat. Dit is dan ook direct het voordeel van refurbished ten opzichte van tweedehands bij particulieren. Als je bij een particulier koopt, weet je nooit zeker wat de kwaliteit van de telefoon zal zijn. Met iphone x refurbished weet je dus zeker dat je over een goede telefoon beschikt en dat deze nog lang mee zal gaan. 

Doe langer met je telefoon 

Gemiddeld kopen mensen om de twee jaar een nieuwe telefoon. Hoewel de accu van een smartphone inderdaad niet al te lang meegaat tegenwoordig, zou dit toch echt wel langer moeten zijn dan twee jaar. Door onzorgvuldig gebruik zijn de meeste telefoons na dit tijdsbestek echter wel op. Zonde! Door enkele veranderingen aan te brengen, zorg je ervoor dat je eenvoudig langer met je telefoon kunt doen. 

Denk alleen al aan de nodige bescherming. Door een kwalitatief hoesje aan te schaffen en deze te combineren met een goede screenprotector, blijft je telefoon al veel langer mooi en voorkom je onnodige beschadigingen. Smartphones zijn immers kwetsbaar en kunnen door een simpele valpartij al enorm beschadigd raken. 

Duurzaam opladen 

Ook valt er veel te behalen met het opladen. Een gros van de smartphonegebruikers kiest ervoor om de telefoon de hele nacht op de oplader te hangen. Hoewel dit een verstandige keuze lijkt te zijn, is het wel veel minder goed voor het milieu én de accu van je telefoon. Als je telefoon vol is, moet deze direct uit de lader worden gehaald. Vergeet ook niet om de stekker uit het stopcontact te halen, want anders blijft deze elektriciteit verbruiken. Zelfs wanneer je je telefoon helemaal niet aan het opladen bent. Probeer er daarnaast voor te zorgen dat het niveau van de batterij altijd tussen de 40 en 80 procent blijft. Zo voorkom je vroegtijdige slijtage.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken