Duurzaamheid Inspiratie

12 Tips voor duurzame kerstpakketten voor je werkgever

12 Tips voor duurzame kerstpakketten voor je werkgever

Last Updated on: 14th september 2023, 09:06 am

Kerstmis is een tijd van geven en delen. Helaas gaat dit vaak ook gepaard met overdadigheid en verkwisting. Zeker als het gaat om het aanbieden van Kerstpakketten. Deze zitten vaak vol met plastic, potten ragout die in de kast verdwijnen of totaal niet passende cadeaus. Iets terugdoen voor de planeet is daarom belangrijker dan ooit tevoren. Dus waarom maken jullie als bedrijf van de feestdagen niet de groenste tot nu toe? Geef daarom onderstaande tips door aan jouw baas!

Zero waste

Zero waste kerstcadeaus geven geen afval bij gebruik. Vul je kerstpakket met zero waste geschenken in herbruikbare verpakkingen. Er zijn heel leuke zero waste geschenken zoals tuingereedschap, verzorgingsproducten en schrijfgerei.

Fairtrade

Een Fairtrade kerstpakket is een geweldige manier om ethische en duurzame bedrijfswaarden na te leven. Door een geschenk te kiezen dat ethisch is geproduceerd help je ervoor te zorgen dat de boeren, telers en producenten eerlijk worden behandeld.

Duurzame verpakkingen

Kies voor herbruikbare of biologisch afbreekbare verpakkingen voor de kerstpakketten. Vermijd plastic en kies in plaats daarvan voor karton, jute of stoffen zakken.

Lokale producten

Door lokale producten op te nemen, verminder je de CO2-voetafdruk die gepaard gaat met het vervoer van goederen over lange afstanden. Bovendien ondersteun je de lokale economie

Biologische levensmiddelen

Overweeg biologische snacks, thee, koffie of chocolade. Deze zijn niet alleen gezonder, maar ook beter voor het milieu omdat ze zonder schadelijke chemicaliën worden geproduceerd.

Herbruikbare items

Voeg nuttige, herbruikbare items toe zoals een duurzame waterfles, een herbruikbare koffiebeker of een boodschappentas van stof.

Plant een Boom

In plaats van een fysiek item, kun je ook een certificaat toevoegen dat aangeeft dat er namens de ontvanger een boom is geplant. Dit is een geweldige manier om het milieu te helpen en bewustzijn te creëren.

Eco-vriendelijke Gadgets

Denk aan zonne-opladers, energiebesparende gadgets of andere milieuvriendelijke technologie.

DIY Kits

Geef doe-het-zelf kits voor het maken van iets nuttigs of leuks, zoals een kit voor het maken van kaarsen van gerecycled materiaal of een kit voor het kweken van je eigen kruiden.

Educatieve Boeken

Voeg een boek toe over duurzaamheid, klimaatverandering of andere milieukwesties om bewustzijn te vergroten.

Doneer aan een Goed Doel

In plaats van fysieke items, overweeg dan een donatie te doen aan een milieuvriendelijk goed doel namens elke werknemer.

Vermijd Overbodige Items

Het is beter om een paar kwalitatief hoogwaardige, nuttige en milieuvriendelijke items te hebben dan veel overbodige spullen die uiteindelijk als afval eindigen.

Kijk hier eens!

Zoek je een aanbieder van kerstpakketten met oog voor onze aarde? Kijk dan eens op Fitbox.nl. Ze hebben een ruim assortiment aan duurzame kerstpakketten en zijn ook nog eens super flexibel!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl