Gezondheid

Het belang van goede huidverzorging

Het belang van goede huidverzorging
Huidverzorging is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar waarom eigenlijk precies? Wat werkt voor de ene persoon, werkt niet direct voor de ander.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Huidverzorgingsproducten zijn er in heel wat verschillende vormen en maten, zowel voor mannen als voor vrouwen. Het huidverzorgingsritueel is voor veel mensen ontzettend uitgebreid. Je huid verzorgen doe je om te voorkomen dat deze uitdroogt. Met name in de koude, gure maanden heb je hier last van. Je knokkels en gezicht merken uitdrogen het eerste. Een strak aanvoelende huid heeft behoefte aan een voedend en vocht inbrengend product.

Tip: Ben jij woonachtig in regio Arnhem en op zoek naar een huidtherapie specialist voor een stralende, gezonde huid? Plan een afspraak in met een huidtherapeut in Arnhem bij Get Spoiled en laat je verzorgen en adviseren voor een gezonde huid.

Verschil in huidtypen

Sommige mensen hebben nooit ergens last van. Andere mensen hebben om de haverklap en zelfs zonder aanwijsbare reden last van een droge of geïrriteerde huid. Ook zijn er mensen die juist veel last hebben van een vette huid. Is je huid gevoelig? Dan kan zelfs water hier een slechte invloed op hebben. Hard water zorgt ervoor dat zeepresten niet goed oplossen. Het natuurlijke beschermlaagje van de huid wordt hierdoor aangetast. Je zult sneller uitdrogen. Warm water heeft een negatieve impact op de huid: hoe heter het water, hoe eerder het natuurlijke vetlaagje op de huid oplost. Gevoelige huid? Zorg dat je niet te lang baddert.

Hoe reinig je je gezicht?

Naspoelen met water is vaak schadelijk voor je huid, ook als je van een goede reinigingsmelk gebruikmaakt. Kies voor een diep reinigende melk of olie die je niet hoeft na te spoelen. Om puistjes, mee-eters en andere huidonzuiverheden te voorkomen, kun je het contact met synthetische producten het beste zo veel mogelijk beperken. Je dient hierbij te denken aan onder meer douchegel, zeep, afwasmiddelen, maar ook parfums, deodorant, cosmetica en haarkleurproducten. Veel producten richten alleen maar schade aan. Het heeft vaak ook geen zin om meerdere reinigingsproducten naast elkaar te gebruiken: dat is alleen maar overkill.

De juiste huidverzorging

Vermijd synthetische producten. Kies voor natuurlijk. Zuiverende producten op natuurlijke basis zorgen voor een gezondere huid, zowel in je gezicht als over de rest van je lichaam. Op Getspoiled.nl vind je de juiste producten voor ieder huidtype. Een aantal tips die je ook nog dient op te volgen: blijf op heel hete dagen tussen 12:00-15:00 uit de zon. Bruin worden kan namelijk zelfs in de schaduw. Bedek je huid zo goed mogelijk en smeer jezelf goed in. Met een zonnebril bescherm je de gevoelige huid rond je ogen. Vet je knokkels in de winter, bij guur weer, goed in. Lippenbalsem kan bij de meeste mensen in de kou ook wonderen verrichten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl