Inspiratie LIFE

Je huis winterklaar? Dé 3 tips!

Je huis winterklaar - Dé 3 tips
We kennen allemaal wel het winterklaar maken van de tuin (of het balkon). Een jaarlijkse traditie wat niet van iedereen de favoriete klus is.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Maar door het opbergen van de tuinmeubelen, snoeien van de planten en het opruimen van bloempotten weet je wel zeker dat je tuin ongeschonden de winter doorkomt. Meer dan ooit is dit ook nodig, want de winters en vooral het najaar worden steeds grilliger in ons land. Al jaren achter elkaar hebben we minstens één flinke najaarsstorm te pakken gehad. Dakpannen vlogen van daken en bomen vielen om. Daarom is het tegenwoordig niet alleen meer noodzaak om de tuin winterklaar te maken, maar ook het huis heeft een controle ronde nodig. Welke zaken je daarbij zeker niet moet overslaan? Onze drie tips.

 

Pannen van het dak

Een flinke storm kan best een knus gevoel geven, mits je veilig en warm binnen zit. Mocht je op bed liggen en je hoort de wind razen en je vermoedt dat er een aantal pannen van het dak gewaaid zijn, dan wordt het een ander verhaal. Zeker wanneer dit ook nog eens lekkage met zich meebrengt. De nachtmerrie van veel huizenbezitters, al dweilend de schade van een lekkage proberen te beperken. Laat dan voor de winter ook altijd even een dakdekkersbedrijf naar jouw dak kijken. Zit er een dakpan los? Laat die meteen vervangen. Waarschijnlijk een kleine investering die de kosten die lekkage met zich meebrengen te niet doen. Denk niet alleen dat lekkage voorkomt bij daken met dakpannen, ook bij de dakbedekking op een plat dak kunnen zaken los gaan zitten.

 

Rondje verf

Misschien denk je dat het logischer is om je huis in het voorjaar lekker opnieuw in de verf te (laten) zetten. Maar juist voor de winter is dit een klus die je nog even moet oppakken. In de winter en herfst wordt je huis natuurlijk supervochtig door alle regen, dé ideale omstandigheden voor houtrot. Doe daarom altijd vóór de winter nog even een rondje om je huis om te checken of alles nog strak in de lak staat en knap dit anders snel op.

 

Geen spin gezien

Ongedierte op en om je huis is ook niet iets wat je wilt. In het najaar zijn natuurlijk vooral spinnen bezig met het bouwen van hun web. Voorkom dit door een speciaal bedrijf in te huren die even een rondje om jouw woning doet met gif. Hierdoor voorkom je dat ongedierte en daarmee vuiligheid zich gaat nestelen op en om jouw huis. Dit kan grote schade op de lange termijn ontzettend beperken dus investeer hier zeker in.

Je huis is waarschijnlijk je kostbaarste bezit, zorg er dan ook voor dat het goed voorbereid de winter in gaat. Dat je al deze klussen zelf moet doen is totaal niet nodig. Je kunt ze eenvoudig door professionals laten checken. Wanneer jij op tijd én voldoende onderhoud pleegt, zal dit grote kosten later beperken. Dus vanaf nu niet alleen je tuin maar ook je huis winterklaar!

 

Image by tawatchai07 on Freepik

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl