Je haar rood blond of donker verven met natuurlijke producten
Inspiratie LIFE

Je haar rood of blond verven met natuurlijke producten

Als je besluit om voor rood te gaan, zijn er veel natuurlijke opties die je kunnen helpen de gewenste kleur te bereiken. We leggen je in dit artikel uit hoe je jouw haar rood, blond of donker kunt verven met natuurlijke middelen.

Haarkleurveranderingen kunnen leuk zijn en kunnen ook je look verbeteren en up-to-date houden. De verandering kan net zo subtiel zijn als het toevoegen van wat highlights in het gezichtskader of op natuurlijke wijze je haar rood verven. Als je ervoor kiest om je haar te kleuren, houd er dan rekening mee dat je eerst een type haarkleur moet kiezen (wat ontmoedigend kan zijn) en daarna moet leren hoe je voor je haar moet zorgen na de kleurbehandeling. Je kunt ook kiezen om je haar te verven met natuurlijke producten.

Eerst en vooral raden we je aan om weg te blijven van chemisch beladen haarkleur producten die je hoofdhuid kunnen irriteren en mogelijk haaruitval kunnen veroorzaken. Afgezien van de schade aan je haar, kunnen chemicaliën in de meeste haarkleurmiddelen ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Als je je haarkleur op natuurlijke wijze wilt veranderen, zonder alle chemicaliën of gifstoffen, probeer dan de volgende natuurlijke haarkleurmiddelen.

 

Haar rood verven met natuurlijke producten: Henna of bietensap

De meest voorkomende is Henna, een plantaardige haarverf die al eeuwenlang wordt gebruikt om haarkleur roodachtige tinten te geven. Henna kan ook het algehele uiterlijk van je haar verbeteren door op natuurlijke wijze glans toe te voegen. Zorg er bij het gebruik van Henna voor dat je de poedervorm gebruikt (in de meest natuurlijke staat) en meng het gewoon met water.

Andere opties om je haar rood te kleuren zijn sterk gepigmenteerde sappen, zoals bieten- of wortelsap. Gebruik voor koelere ondertonen bietensap en voor warmere ondertonen wortelsap. Meng het sap gewoon met een dragerolie, zoals olijfolie, en laat het een uur op je haar zitten of totdat de gewenste kleur is bereikt. Zowel Henna- als sapkleurig haar gaat meestal 2 tot 3 maanden mee.

 

Natuurlijke blonde highlights met citroen of honing

Voor natuurlijke highlights kun je citroensap gebruiken. Spray simpelweg citroensap op de plekken die je lichter wilt maken en ga een paar uur in de zon zitten. Deze methode werkt langzaam, maar de resultaten zijn permanent, aangezien citroen + zonneschijn de pigmentatie van het haar na verloop van tijd op natuurlijke wijze verwijdert.

Als je liever niet in de zon zit, probeer dan honing. Honing bevat een enzym genaamd glucose-oxidase dat waterstofperoxide produceert, wat een natuurlijk bleekmiddel is. We raden het gebruik van alleen waterstofperoxide af, omdat dit schadelijk kan zijn voor je haar, maar honing is rijk aan voedingsstoffen die goed zijn voor de gezondheid van je haar. Om je haar lichter te maken met honing, begin je met 2 kopjes pure rauwe honing en voeg je een half kopje water toe, breng je het mengsel aan op je haar en laat je het 1 uur intrekken.

 

Natuurlijk donkerder haar met koffie of saliethee

Als je kiest voor een donkerdere look of als je tijdelijk grijze haren nodig hebt, probeer dan koffie. Zet een sterke kop donkere gebrande koffie en voeg dan een paar eetlepels fijngemalen koffiebonen en 2 eetlepels dragerolie (zoals arganolie) toe aan het brouwsel. Breng het mengsel aan op je schone haar en laat het een uur intrekken voordat je het uitspoelt.

Als je niet van de geur van koffie houdt, kun je ook gedroogde salie proberen. Salie kan donkere tonen helpen verdiepen en ook grijze haren verdoezelen. Laat een kopje gedroogde salie een uur in een liter kokend water trekken. Laat het afkoelen, zeef de salie eruit en breng de vloeibare “thee” aan op je schone handdoekdroge haar. Laat het een uur zitten voordat je het uitspoelt.

Hoe gekleurd haar gezond te houden

Of je nu kiest voor de natuurlijke opties hierboven of een uitstapje maakt naar de kapsalon, er zijn enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden met betrekking tot het behoud van de integriteit en levensduur van je haar. Probeer onderstaande tips van onze stylist om je haar gezond te houden na een kleurbehandeling.

 

Bereid je haar voor op het kleuren

Voordat je jou uw haar kleurt, kun je overwegen een kleurmasker voor het haar te gebruiken. Dit zal de algehele conditie van je haar helpen verbeteren en ervoor zorgen dat je haar in goede conditie is na de kleurverandering. Probeer 2 weken voor het kleuren van je haar een voedende haarolie, te gebruiken. Een sessie van 30 minuten per week maakt je haar klaar voor de verandering en voorkomt dat je kleur vervaagt.

 

Was minder

Door je haar vaker te wassen zal je haarkleur vervagen – zo simpel is het. Streef ernaar om 2-3 keer per week te wassen met een sulfaatvrije shampoo en conditioner. Gebruik op de dagen dat je niet wast een droogshampoo bij de wortels om de oliecontrole te helpen (indien nodig). Spoel het haar altijd uit met lauw, koel water om kleurvervaging te minimaliseren.

 

Gebruik thermische bescherming

Gebruik altijd een pre-föhn droog haarproduct omdat het zal helpen om thermische schade te voorkomen en de schubbenlaag van je haar te verzegelen. Dit helpt voortijdige kleurvervaging te voorkomen en helpt jouw stijl te behouden.

 

Verander van handdoek

Overstappen op een microvezelhanddoek kan helpen om de droogtijd te versnellen en te voorkomen dat je gekleurde haar pluizig en onhandelbaar wordt. Zachte microvezel helpt ook om het vocht binnen te houden om uitdroging en breuk te voorkomen.

 

Conditioneren

Het is vooral belangrijk om je haar regelmatig te conditioneren en voor lichtere haarkleuren kan een leave-in conditioner nodig zijn. Doe een keer per week een diepe conditioner en laat deze 30 minuten intrekken. Je kunt een natuurlijke conditioner op crèmebasis gebruiken of een voedende haarolie, zoals arganolie. Dit helpt haarbeschadiging te corrigeren en te voorkomen en zorgt ervoor dat je kleur er geweldig blijft uitzien.

Beslissen om je haarkleur te veranderen is leuk en spannend. Gelukkig zijn er natuurlijke haarverfopties voor thuis beschikbaar, zodat je weg kunt blijven van chemicaliën en gifstoffen. Nadat je de kleurverandering hebt aangebracht, is het belangrijk om goed voor je haar te zijn door enkele wijzigingen aan te brengen in je dagelijkse haarverzorgingsroutine. Je haar zal er dol op zijn.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken