tips gezond haar
LIFE

3 tips om jouw haar gezond te houden

Ons haar is erg belangrijk voor het uiterlijk. Een badhairday kan dan ook een flinke tegenslag zijn. Maar wat nou als je eigenlijk veel te vaak van dit soort dagen hebt? Gelukkig zijn er kleine aanpassingen die je kunt maken om jouw haar er minder duf of pluizig uit te laten zien. Deze tips verkleinen de kans op een badhairday en zorgen ervoor dat jouw haar er gezond en stralend uit gaat zien.

Voeding

We beginnen met het belangrijkste onderdeel, namelijk de voeding die we binnen krijgen. Om het haar goed te laten groeien is het ten eerste belangrijk dat de hoofdhuid gezond is. De gezondheid van de hoofdhuid kun je bevorderen door de juiste vetten en vitaminen te eten. Vette vis bevat veel omega-3, dit is erg goed voor het lichaam en het haar. Ook noten en zaden kunnen ervoor zorgen dat je meer omega-3 binnen krijgt. Daarnaast is het belangrijk om met name voldoende vitamine C en ijzer te eten, dit zit vooral in bladgroenten. Let er op of je dagelijks wel genoeg van deze voedingsstoffen binnenkrijgt. Als dit nog niet voldoende is, is het van belang om dagelijks wat van de genoemde producten aan jouw dieet toe te voegen.

Vermijd hitte

Hitte is funest voor het haar. Hierbij gaat het niet alleen om een stijltang of krultang, maar ook om het föhnen van het haar op een hoge stand. Door de hitte ontstaan beschadigingen en kan het haar uit gaan drogen. We raden je dan ook vooral aan om deze hittebronnen niet in te zetten, of echt alleen als je een feestje hebt of een ander belangrijk evenement. Ook is het van belang om op te passen voor chemische producten die je gebruikt. De chemicaliën kunnen het haar ook aantasten. Kijk dus goed naar de inhoud van styling producten voordat je ze aanschaft en dagelijks gaat gebruiken. 

Voedende verzorgingsproducten

Het haar heeft af en toe een beetje liefde nodig. We raden dan ook vooral aan om goede haarproducten te kopen. Dit begint natuurlijk met een goede shampoo en conditioner. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Olaplex set met een shampoo en conditioner. Er zijn ook Olaplex sets die aanvullende haarverzorgingsproducten aanbieden, denk aan een voedende olie of een serum. Het is belangrijk dat de verzorgingsproducten die je kiest geen sulfaten bevatten. De sulfaten zijn verantwoordelijk voor uitdroging van het haar.

Lees ook eens hoe je grijze haren kunt voorkomen.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken