Gezondheid LIFE

Hulpmiddelen om je kans op gezondheid te vergroten

Hulpmiddelen om je kans op gezondheid te vergroten
Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om je gezondheid te verbeteren en je welzijn te verhogen. Sommige van deze hulpmiddelen kunnen worden gebruikt voor preventie en behandeling van gezondheidsproblemen, terwijl andere gericht zijn op het verbeteren van je kwaliteit van leven.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Een gezonde levensstijl voor je gezondheid

Eén van de belangrijkste hulpmiddelen voor je gezondheid is je levensstijl, wat vast geen nieuwtje voor je is. Dit omvat regelmatige beweging, een gezonde voeding en voldoende slaap. Regelmatige beweging kan je helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen, je bloedsuikerspiegel te reguleren en je algehele stemming te verbeteren. Een gezonde voeding kan ook helpen je bloedsuikerspiegel te reguleren en daarnaast kan het je ook helpen om overgewicht te voorkomen en je weerstand te verhogen. Zo ben je beter bestand tegen onder andere verkoudheden en griep virussen. Voldoende slaap kan je helpen om je hersenfunctie te verbeteren, je algehele humeur te verbeteren en je immuunsysteem te ondersteunen.

 

Hulpmiddelen voor je gezondheid

Naast bovenstaande dingen die je zelf kunt doen om je kans op gezondheid te vergroten, zijn er ook hulpmiddelen beschikbaar om bijvoorbeeld specifieke gezondheidsproblemen te behandelen. Zo kun je medicijnen gebruiken om pijn te verminderen, infecties te bestrijden en chronische ziekten te beheersen. Ook heb je andere, minder heftige, hulpmiddelen die jou kunnen helpen om je gezondheid te verbeteren. Wanneer je bijvoorbeeld geen vis eet, mis je bepaalde vitaminen en mineralen die zich in vis bevinden. Zo kun je onder andere omega-3 supplementen slikken om deze vitaminen en mineralen alsnog binnen te krijgen. Zo zie je vaak dat vegetariërs supplementen slikken naast hun dieet om alle benodigde voedingsstoffen, ondanks hun dieet, alsnog binnen te krijgen. Er zijn ook hulpmiddelen voor fysiotherapie zoals oefenmateriaal en kinesiotape, die je kunnen helpen bij het versterken en revalidatie van gewrichten en spieren.

 

Hulpmiddelen voor je welzijn

Er zijn ook hulpmiddelen om je welzijn te verbeteren. Zo kunnen meditatie-apps je helpen bij het verminderen van je stresslevel en het verbeteren van je concentratievermogen. Er zijn ook hulpmiddelen voor cognitieve gedragstherapie, zoals zelfhulpboeken en online programma’s, die je kunnen helpen bij het omgaan met emotionele problemen en verbeteren van het zelfbeeld. Een gezonde mentale gezondheid is even belangrijk als een fysieke gezondheid. Wanneer je te lang wordt blootgesteld aan hoge stress levels, zul je dit uiteindelijk ook fysiek in je lichaam gaan merken. De stress kan in je schouders gaan zitten, je kunt er heel erg moe van worden en ook kan het leiden tot slaapproblemen.

Het is altijd belangrijk om te overleggen met je (huis)arts om te bepalen welke hulpmiddelen het beste passen bij jouw specifieke behoeften, levensstijl en doelen. Het gebruik van de juiste hulpmiddelen kan je helpen om je fysieke gezondheid te verbeteren en je mentale welzijn te verhogen. Ben jij erg geïnteresseerd in gezondheid en wil je graag anderen hierbij helpen? Dat kan! Tegenwoordig kun je gemakkelijk in de zorg werken, zonder diploma. Zo kun je helpen bij het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van anderen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl