
Porties | Prep Tijd |
2 pers. | 30 min. |
Passieve Tijd |
1 uur |
|
|
![]() |
|
- 1 bloemkool
- 3 ei(eren)
- 3 bos of lente uitjes
- 1 el verse peterselie
- 1 el uienpoeder
- peper & zout
- veldsla
- aioli gekocht of recept onderin
- 2 stukjes kipfilet (circa 150 g per persoon)
- kipkruiden (zie recept onderaan)
- Maak van de bloemkool fijne korrels door de bloemkoolroosjes in kleine hoeveelheden in de blender of keukenmachine te vermalen.
- Kook de "bloemkoolrijst" in een klein laagje water voor circa 5 minuten.
- Laat de bloemkool daarna uitlekken en afkoelen in een vergiet met daarin een theedoek.
- Snij intussen de uitjes en peterselie klein.
- Als de bloemkool is afgekoeld, wring hem dan heel goed uit in de theedoek.
- Meng alle ingrediënten met elkaar, breng het op smaak met zout en peper en verdeel het in kleine rondjes.
- Verwarm wat olijfolie en bak hierin de kleine rondjes, draai ze voorzichtig om.
- Serveer de bloemkool tortilla met wat sla en aioli.
Hier staat een recept om zelf makkelijk aioli te maken. Je kunt om sneller klaar te zijn natuurlijk ook een kant en klare kopen, kijk dan goed naar de ingrediëntenlijst.
Voor het kruiden van de kipfilet kan je hier een kruidenmix vinden.
Reageer