EAT Foodfeiten

10 Vetverbranders die 100% Natuurlijk zijn

10 Vetverbranders die 100% Natuurlijk zijn

Last Updated on: 1st juli 2024, 01:16 pm

Ben je op zoek naar gezonde voedingsitems die het proces van vetverbranding stimuleren? Blijf dan af van de chemische, meestal ongezonde, afslankmiddelen. Met een gezond dieet blijf je makkelijker op het juiste gewicht. En ook zonder de lastige bijwerkingen. Deze 100% natuurlijke vetverbranders helpen je om die extra kilo’s sneller kwijt te raken tijdens de overgang.

Zwarte bessen

Zwarte bessen zijn een goede bron van vitamine C. Deze vitamine geeft je stofwisseling een grote boost zodat je sneller vet kan verbranden. Uit een recent onderzoek is ook bewezen dat een tekort aan vitamine C je stofwisseling juist kan vertragen. Neem daarom genoeg zwarte bessen tot je zodat je voldoende vitamine C binnenkrijgt.

Mango

Mango’s zitten boordevol goede koolhydraten die de verbranding juist stimuleren. Maar koolhydraten zijn toch dikmakers? Niet allemaal. De koolhydraten in een mango voeden de spiercellen met glucose zonder energie naar de vetcellen toe te voeren. Deze koolhydraten zorgen dus voor een grotere spiermassa en worden niet als vet in je lichaam opgeslagen.

Eieren

De eiwitten in eieren houden je langer verzadigd door de dag heen. Je hebt aanzienlijk minder trek als je de dag begint met twee gebakken eieren. Daarnaast zijn ze de bouwstenen voor de aanmaak van spiermassa. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding.

Koffie / cafeïne

Wist je dat koffie ook een vetverbrander was? De koffie-verslaafden onder ons zullen wel blij zijn met dit nieuws. Het drinken van koffie heeft een gunstige werking op je metabolisme. Hierdoor slank je makkelijker af. De cafeïne in koffie geeft je anderzijds ook meer energie om te gaan sporten. Wees wel waakzaam dat je niet te veel van deze warme drank naar binnen werkt. Het is verslavend en kan op den duur je gezondheid ook aantasten.

Pijnboompitjes

Pijnboompitten zijn natuurlijke eetlustremmers, zo kunnen ze dus helpen bij het afvallen. De eetlustremmende werking hebben ze te danken aan het feit dat zij bestaan uit meervoudig onverzadigde vetten. Deze vetten staan bekend als pinoleenzuur. Dit zuur stimuleert de aanmaak van een hormoon genaamd cholecystokinin. Dit hormoon communiceert naar de hersenen dat je verzadigd bent.

Walnoten

Walnoten helpen je op gewicht blijven doordat ze rijk zijn aan eiwitten en vezels die voor langere duur een vol gevoel geven. Deze noten hebben een relatief hoge vetgehalte, maar dit zijn gezonde vetten. Naast de vetten bevatten ze ook calcium, ijzer, kalium, koper, magnesium, selenium en zink. Deze minerale bouwstoffen dragen bij aan je groei, spijsvertering en ontwikkeling. Dit zijn allemaal belangrijke functies van de stofwisseling. Daarom behoren walnoten tot de beste vetverbranders.

Olijfolie

Olijfolie bevat de juiste meervoudig onverzadigde vetzuren die noodzakelijk zijn voor je lichaam. Deze gezonde vetten onderdrukken het hongergevoel. Hiermee kan je je calorie inname wat makkelijker reguleren. Anderzijds is uit onderzoek gebleken dat het eten van onverzadigde vetzuren, zoals in olijfolie, het vetverbrandingsproces tot uren na de maaltijd extra stimuleert.

Kikkererwten

Kikkererwten zijn niet alleen een gezonde snack, maar ook een goede vervanging voor aardappel of rijst. Ze zijn rijk aan oplosbare voedingsvezels en eiwitten, waardoor ze je langer verzadigd houden. Voor vegetariërs zijn kikkererwten een ideale bron van eiwitten. Het wordt daarom vaker gebruikt om vleeswaren in maaltijden te vervangen.

Andijvie

Het is een heerlijke bladgroente met een grote hoeveelheid aan vitaminen en mineralen. Zo is het een uitstekende bron van vitamine K. In een kleine portie Andijvie zit er al 300% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. En vitamine K remt de groei van vetweefsel af door de opname van voedingstoffen in de spieren te verbeteren.

Rucola

Rucola bevat het flavonoid kaempferol. Deze stof verhoogt je metabolisme met ongeveer 35%. Rucola is daarom een goede vetverbrander.

Wil je beginnen met om gewicht te verliezen? Kijk dan ook eens op de website www.healthcarechain.nl voor meer tips en informatie.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl