bloemkool boekweitmeel cherrytomaatjes ei(eren) gele paprika geraspte (geiten)kaas knoflook olijfolie pijnboompitjes rode paprika rode ui(en) spinazie walnoten diner vegetarisch

Bloemkoolplaat

Bloemkoolplaat
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
45 minuten in de oven
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
45 minuten in de oven
Bloemkoolplaat
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
45 minuten in de oven
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
45 minuten in de oven
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de uien en paprika in grove stukken.
  3. Gebruik een keukenmachine of blender om de rauwe bloemkool in porties fijn te malen tot korrels.
  4. Mix ook de noten in de blender fijn.
  5. Meng de bloemkool, noten, eieren, boekweitmeel en 100 g geraspte kaas met elkaar.
  6. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel hierop de bloemkool tot een grote plaat van circa 1 cm hoog. Druk het goed aan.
  7. Plaats de plaat in de oven voor 30 minuten en strooi er na 20 minuten 50 g geraspte kaas overheen.
  8. Bak de paprika, uien en knoflook in wat olijfolie aan en rooster de pijnboompitjes even kort.
  9. Haal de plaat uit de oven en verdeel alle groentes en pijnboompitjes hier overheen, begin met de spinazie en eindig met de rest van de kaas.
  10. Bak de plaat nog 15 minuten in de oven af en eet smakelijk!
Notities

Dit recept is wat meer werk maar wel leuk om op deze manier meer groente in je eten te verwerken!

Deze bloemkoolplaat bestaat uit vrijwel alleen groente met wat kaas en ei. Het ziet eruit als een pizza maar zo smaakt ie natuurlijk niet. Maar volgens mijn 2 kinderen is de bloemkoolplaat, in vergelijking met gewone gekookte bloemkool met aardappels op de ouderwetse manier, wel veel lekkerder!

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Lifestyle Changing Program

Diverse soorten ademwerk

ademworkshops Evelina zinger LCP

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet