courgette(s) olijfolie, peper en zout diner lunch vegetarisch

Courgetti

Courgetti
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 persoon 5 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 5 minuten
Courgetti
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 persoon 5 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 5 minuten
Ingrediënten
Porties: persoon
Instructies
  1. Snij de courgettes met een spiraalsnijder tot sliertjes (heb je geen spiraalsnijder, dan eerst met een kaasschaaf in de lengte in plakken en dan in reepjes).
  2. Roerbak de sliertjes heel kort in de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Notities

De courgetti vervangt gewone pasta in alle pasta recepten. Je kan variëren met de smaak door er nog wat pesto of een andere saus doorheen te doen en natuurlijk wat geraspte kaas.

Ik ben gek op pasta, maar niet wat het effect op pasta is op mijn lijf en energiepijl (dipjes en extra kilootjes). Daarom ben ik overgestapt op pasta met gemaakt van courgette. Je proeft het niet (de eerste keer geloofde man en kids niet eens dat er geen pasta in de pasta zat) en je krijgt ongemerkt zoveel meer groente binnen! Als je het eerst een keer wil proberen dan kan je sliertjes maken met een kaasschaaf en een mesje maar zoveel makkelijker is een spiraalsnijder!
Deze vind ik erg fijn omdat je er niet alleen langwerpige dingen in kan doen maar ook ronde zoals bietjes en uien. Maar zoek je een wat voordeligere dan kan je ook deze nemen.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken