(geiten) yoghurt fruit naar smaak havermout kaneel sinaasappelsap ontbijt vegetarisch

(Geiten)yoghurt met havermout en fruit

(Geiten)yoghurt met havermout en fruit
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Passieve Tijd
1 nacht
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Passieve Tijd
1 nacht
(Geiten)yoghurt met havermout en fruit
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Passieve Tijd
1 nacht
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Passieve Tijd
1 nacht
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
 1. Pers de sinaasappel uit en voeg de havermout en de kaneel daaraan toe, plaats dit in de koelkast voor de nacht
 2. Haal het 's morgens uit de koelkast en serveer het met de yoghurt en het fruit.
Notities

Geitenmelk producten genieten de voorkeur boven koemelk producten. Ook al vind je nu dat geitenmelk producten niet lekker zijn, probeer het nog eens, het is soms ook een kwestie van wennen.

Producten gemaakt van geitenmelk zijn namelijk lichter verteerbaar, worden vaak beter verdragen en roepen minder overgevoeligheidsreacties op dan koemelk. Ongeveer 40% van de mensen die koemelkeiwit niet verdraagt reageert wel goed op geitenmelk. Ook de eiwitten en vetten van geitenmelk producten worden beter verteerd dan die van koemelk zijn gemaakt.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

4 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • Liever geen soja melk. Maar amandelmelk is ook prima. Als je nog nooit geitenyoghurt geprobeerd heb zal ik dat zeker eens doen! Met kaneel erdoor en andere lekkere dingen is de smaak echt oke. Mijn kinderen eten het ook met veel plezier en ik hoor vaak van deelnemers dat ze het toch lekker vinden ook al hadden ze anders verwacht.

 • Hallo, ik heb me zelf aan gemeld voor dit koolhydraatarm dieet, ik vraag mij alleen af of het wel geschikt is voor mij. Ik ben 71 en weeg 79 kilo, er zou dus wel wat af mogen! Het punt is dat ik diabetisch ben en heb het nog niet zolang, ik merk er weinig van, dus neem ik wel eens wat niet goed voor mij is! Het was flink hoog 17.9, nu is het 8.1
  Kan ik dit dieet wel gewoon doen?

  Met vriendelijke groeten
  Yvonne van Ooijen

  • Hallo Yvonne,
   Juist als je diabetisch bent is het goed om alle snelle koolhydraten te laten staan! Je zou met je diëtiste nog even kunnen overleggen of je gedroogd fruit, druiven en banaan (in zijn pure vorm) het beste nog even kan laten staan. Deze laten je bloedsuikerspiegel sneller stijgen.
   Groetjes Evelina

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken