
Porties | Prep Tijd |
4 pers. | 10 min. |
Kook Tijd |
35 min. |
|
|
![]() |
|
- 2 knolselderij circa 1300 gram
- 6 el olijfolie
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- peper & zout
- 500 g kippendijen zonder bot
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- gras roomboter
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de knol in reepjes (eerst in plakken, dan de rand eraf schillen en dan in reepjes snijden).
- Meng de olie met het kerrie- en paprikapoeder.
- Schud de knolselderij stukjes er goed door heen.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel ze daar overheen.
- Zorg ervoor dat ze elkaar zo min mogelijk raken en bak het af voor circa 35 minuten.
- Kruid intussen de kippendijen met de kruiden en bak deze in de roomboter.
- Laat ze lekker lang doorsudderen, hoe langer het opstaat hoe malser de kip.
- Serveer het geheel met een lekker link mayonaise (suikervrij en zonder meuk uit de natuurwinkel)!
Het ziet er bijna uit als friet met kip en mayonaise! Waarschuw wel even van te voren dat het geen patat is, als iemand dat verwacht dan smaakt het natuurlijk heel anders. Ik verpak het vaak voor mijn kinderen dat ze het moeten vergelijken met groente. Wat vind je lekkerder, deze gezonde frietjes of een bord met gekookte groentes, bij mij kiezen ze hiervoor 🙂
Reageer