In de week van Sinterklaas avond staat dit recept in het weekmenu als verwen tussendoortje. Maar omdat de spannende en gezellige dagen nu al zijn aangebroken zal ik het recept alvast even delen! Het vanillepoeder en de dadels zorgen voor de zoete smaak zodat je geen suiker toe hoeft te voegen. Laat je de dadels weg dan worden ze droger en rollen ze snel uit elkaar. Dat laatste gebeurde gister bij mijn eerste poging om een gezondere pepernoot te maken … Dus die gaan morgen ochtend als een soort cruesli lekker door de yoghurt!

Porties | Prep Tijd |
50 pepernootjes | 10 minuten |
Kook Tijd |
15 minuten |
|
|
![]() |
|
- 125 g havermout
- 75 g amandelmeel (of maal amandelen in de blender tot meel)
- 1 ei(eren)
- 2 el speculaaskruiden
- 1 el kaneel
- 2 tl (wijnsteen) bakpoeder
- 1 tl vanillepoeder geen vanille suiker!
- 1 snufje zout
- 8 dadel(s) het liefste verse
- Verwarm de oven voor op 180 graden Mix de havermout in een blender fijn tot meel
- Hak de dadels heel fijn in een keukenmachine of met een mes
- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en draai er kleine balletjes van
- Bekleed een bakblik met bakpapier en spreid de balletjes daarop uit, druk ze iets in
- Bak de pepernoten voor circa 15 minuten in de oven
- Laat ze even afkoelen zodat ze kunnen uitharden
Reageer