Last Updated on: 1st maart 2017, 11:14 am
- 6 peren
- 1 tl honing het liefst koud geslingerd bij de natuurwinkel
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- peper & zout
- 75 g zachte blauwe schimmelkaas
- 50 g gemengde noten ongebrande en ongezouten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de peren, halveer ze, haal het klokhuis eruit en leg ze in een ovenschaal.
- Maak een marinade van de olijfolie, honing, citroensap peper en zout en besmeer de peren hiermee.
- Zet de schaal voor 20 minuten in de oven.
- Snij de kaas in plakjes en leg op elke peer een plakje, schuif de schaal nog een paar minuten in de oven om het licht te laten smelten.
- Hak de noten iets kleiner en strooi die over de warme peren.
Dit recept kan je als tussendoortje nemen of als een luxe nagerecht tijdens de feestdagen of een diner.
Reageer