Last Updated on: 21st december 2016, 08:47 am
- olijfolie of kokosolie om in te bakken
- 1 ui(en)
- 1 cm verse gember fijngesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 stengels bleekselderij fijne ringetjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1 klein snufje kruidnagelpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el kurkuma
- peper & zout
- 1/2 bloemkool
- 1 zoete aardappel(en)
- 300 g winterwortel(s)
- 1/2 courgette(s)
- 200 g sperziebonen
- 1 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 400 in tomatenblokjes uit blik
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 ml kokosmelk
- 225 g kidneybonen uit zak of pot (Hak) Goed afspoelen!
- 800 g witte vis
- 1 bloemkool of gewone rijst
- 400 g zilvervliesrijst of bloemkoolrijst
- Snij alle ingrediënten in kleine stukjes.
- Bak de uien en gember circa 2 minuten aan en voeg daarna de knoflook en de bleekselderij toe.
- Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, tomatenpuree en de kruiden toe en breng dit aan de kook.
- Voeg de sperziebonen, wortels en zoete aardappel toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg daarna de blokjes vis, paprika, bloemkoolroosjes, courgette en kidneybonen toe.
- Laat dit nog circa 10 minuten doorpruttelen op een laag pitje tot ook de courgette en bloemkool zacht is.
- Breng intussen de rijst aan de kook of als je het helemaal kh-arm wilt maken maak dan nog wat bloemkoolrijst (zie link hieronder).
- Serveer de curry met de (bloemkool)rijst.
Reageer