gezonde recepten
(geiten) yoghurt gemengde noten kaneel rauwe cacao vers of diepvries fruit zoals frambozen of aardbeien ontbijt vegetarisch

Yoghurt met cacao

Producten gemaakt van geitenmelk genieten de voorkeur want ze zijn namelijk lichter verteerbaar, worden vaak beter verdragen en roepen minder overgevoeligheidsreacties op dan koemelk. Ongeveer 40% van de mensen die koemelkeiwit niet verdraagt reageert wel goed op geitenmelk. Ook de eiwitten en vetten van geitenmelk producten worden beter verteerd dan die van koemelk zijn gemaakt. Ook al vind je nu nog dat geitenyoghurt gek smaakt, probeer het nog eens, het is soms ook een kwestie van wennen.

gezonde recepten
Yoghurt met cacao
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
gezonde recepten
Yoghurt met cacao
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Meng alles met elkaar, probeer de cacao wat voorzichtiger, rauwe cacao is vrij sterk van smaak!
  2. Ben je in een creatieve mood dan kan je ook het in laagjes doen, 1 gedeelte van de yoghurt wel met cacao mengen en het andere niet.
Notities

RAUWE CACAOPOEDER is rijk aan magnesium wat stress helpt te verminderen! Het bevat ook ijzer, chroom, mangaan, koper en zink en tal van andere mineralen die een bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid. Daarnaast is cacao een zéér rijke bron aan antioxidanten wat zeer belangrijk is bij het verouderingsproces. Ze gaan namelijk de strijd met vrije radicalen aan die ontstaan door bijvoorbeeld milieuvervuiling.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken