Producten gemaakt van geitenmelk genieten de voorkeur want ze zijn namelijk lichter verteerbaar, worden vaak beter verdragen en roepen minder overgevoeligheidsreacties op dan koemelk. Ongeveer 40% van de mensen die koemelkeiwit niet verdraagt reageert wel goed op geitenmelk. Ook de eiwitten en vetten van geitenmelk producten worden beter verteerd dan die van koemelk zijn gemaakt. Ook al vind je nu nog dat geitenyoghurt gek smaakt, probeer het nog eens, het is soms ook een kwestie van wennen.

Porties | Prep Tijd |
1 pers. | 5 min. |
|
![]() |
|
- 175 ml (geiten) yoghurt
- 1/2 el rauwe cacao niet de gebrande!
- 1 handje vers of diepvries fruit zoals frambozen of aardbeien diepvries alvast ontdooien
- 1 handje gemengde noten ongebrande en ongezouten
- 1/2 tl kaneel
- Meng alles met elkaar, probeer de cacao wat voorzichtiger, rauwe cacao is vrij sterk van smaak!
- Ben je in een creatieve mood dan kan je ook het in laagjes doen, 1 gedeelte van de yoghurt wel met cacao mengen en het andere niet.
RAUWE CACAOPOEDER is rijk aan magnesium wat stress helpt te verminderen! Het bevat ook ijzer, chroom, mangaan, koper en zink en tal van andere mineralen die een bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid. Daarnaast is cacao een zéér rijke bron aan antioxidanten wat zeer belangrijk is bij het verouderingsproces. Ze gaan namelijk de strijd met vrije radicalen aan die ontstaan door bijvoorbeeld milieuvervuiling.
Reageer