Gezondheid LIFE

Gezonder leven met behulp van relatietherapie

Wist je al dat een gezond leven samenhangt met de manier waarop jouw relatie verloopt? Een gezond en gelukkig leven is een vereiste om alles goed te laten verlopen en te voorkomen dat de kleinste meningsverschillen al leiden tot een relatiebreuk. Als je merkt dat je niet goed in je vel zit, kan het dus te maken hebben met iets van jouw partner. Met relatietherapie kan je voorkomen dat het steeds verder escaleert en je jouw gezondheid ook aanzienlijk achteruit ziet gaan. Maar hoe kan je dan met deze therapie zorgen voor een betere gezondheid? Je leest het in onderstaande informatie.

 

Uitdagingen binnen de relaties

Het is geen geheim dat jouw relatie een enorme invloed kan hebben op je leven. Het maakt daarbij niet uit wat voor relatie het precies is. Een huwelijk, familie en vrienden zijn allemaal relaties die je niet alleen koestert, maar waar je ook veel stress van kan krijgen. De kwaliteit van onze relaties kan van invloed zijn op ons mentale en emotionele welzijn. De uitdagingen maken het niet eenvoudig om alles goed te houden. Hier kan relatietherapie in Den Haag een uitkomst in bieden. De therapeut geeft nieuwe inzichten, zodat je de problemen van een geheel andere kant gaat bekijken en op een andere manier tot oplossingen kan komen.

 

Onderliggende problemen blootleggen

Met relatietherapie in Den Haag ben je voorzien van een veilige ruimte waar zowel jij als jouw partner openlijk kunnen praten over wat er speelt. Soms zijn er onderliggende problemen of onuitgesproken gevoelens die de sfeer in een relatie kunnen verzuren. Een therapeut kan helpen deze naar boven te brengen en te begeleiden bij het vinden van gezonde manieren om ermee om te gaan. Als alle gevoelens op tafel liggen, kan je weer verder met het opbouwen van een goede relatie.

 

Een betere manier van communiceren

Met een goede therapie draait het allemaal om communicatie. Het gebrek aan communicatie is waar de meeste relaties op stuk lopen. Iedereen heeft eigen behoeften, verlangens en manieren van communiceren. Tijdens de therapiesessies leer je hoe je op een goede manier communiceert, zonder dat je de problemen hiermee vergroot. De verschillen overbruggen kan een flinke uitdaging zijn, maar samen met de professional voorkom je dat er niet naar je geluisterd wordt of dat een van de partners niet durft te praten. Zo maakt iedereen de gevoelens weer duidelijk en kan je stappen gaan zetten.

 

Werken naar oplossingen tijdens conflicten

Uiteindelijk leer je door middel van therapie om conflicten beter te begrijpen en te overwinnen. In iedere relatie komen conflicten voor, zowel groot als klein. Het gaat erom hoe je ermee omgaat en naar welke oplossingen je werkt. Je leert tijdens de relatietherapie hoe je op een gezonde manier met alle conflicten omgaat. De diepgewortelde patronen van ieder individu worden hiermee doorbroken en je hoeft de conflicten niet meer te vermijden om de relatie gezond te houden en dus ook minder stress te ervaren. Jouw gezondheid gaat snel weer verbeteren. 

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl