Gezondheid

Mondverzorging die echt goed voor je gebit is

Mondverzorging die echt goed voor je gebit is

Last Updated on: 20th november 2023, 01:32 pm

Onze tanden poetsen doen we allemaal, maar welke middelen gebruik je? Vreemd genoeg is niet iedere tandpasta goed voor je gebit. Hetzelfde geldt voor mondwater. Er kunnen uitdrogende bestanddelen in zitten als alcohol, of antiseptische middelen als chloorhexidine en triclosan. Die doden weliswaar de schadelijke bacteriën, maar ook de nuttige. Daarmee verstoren ze het evenwicht van je mondflora. En dan hebben we het nog niet eens over allerlei overbodige chemicaliën als kleur- en smaakstoffen.

Beter kies je voor mondvriendelijke mondverzorging. Dat betekent dat er geen schadelijke ingrediënten inzitten en dat ze de mondflora ondersteunen, in plaats van verstoren. Het is belangrijk dat de schadelijke bacteriën bestreden worden, maar dat kan heel goed met een actieve zuurstofformule of met natuurlijke middelen als kokosolie en geactiveerde koolstof.

Mondvriendelijke middelen zijn beter voor je mondgezondheid, het behoud van je gebit en zelfs voor je algehele gezondheid.

Mondverzorging met een actieve zuurstofformule

Een actieve zuurstofformule in combinatie met zink is de uitgelezen manier om schadelijke bacteriën te bestrijden zonder de mondflora aan te tasten. Als je last hebt van een slechte adem, of dit wilt voorkomen, is er geen betere mondverzorging denkbaar. Dat komt omdat actieve zuurstof niet alleen de schadelijke mondbacteriën zelf bestrijdt, maar ook de kwalijk ruikende zwavelgassen die zij uitscheiden op moleculair niveau neutraliseren.

In plaats van allerlei agressieve bestanddelen en chemicaliën om de geur te maskeren, wordt de stank bij de bron aangepakt zonder schadelijke bij-effecten.

De volgende producten bevatten een formule met actieve zuurstof en zink:

RyttPro Tandpasta, Mondwater en Mondspray

Alle producten van RyttPro bestrijden op een effectieve maar mondvriendelijke manier de schadelijke bacteriën. Ze bevatten de krachtige formule OZ-3X, die bestaat uit een actieve zuurstof (gestabiliseerde chlorine dioxide), zink en cetylpyridinium chloride (CPC). Daarnaast zijn ondersteunende ingrediënten als xylitol, vitamine Q10 en aloë vera toegevoegd. RyttPro Tandpasta bevat fluoride. De Mondspray in een handig meeneem-flesje is ideaal voor tussendoor.

Oxyfresh Tandpasta, Mondwater en Dental Gel

Oxyfresh producten bevatten de actieve zuurstofformule Oxygene en zink om de schadelijke bacteriën effectief maar veilig aan te pakken. Xylitol en andere hulpstoffen zijn toegevoegd om de mond nog beter te reinigen en je direct een lekkere frisse smaak te geven. Oxyfresh tandpasta is verkrijgbaar met en zonder fluoride.
 

Tandpasta zonder fluoride

Ook als je liever geen fluoride gebruikt, zijn er genoeg mogelijkheden om je gebit goed te verzorgen. Om cariës (gaatjes) te voorkomen zijn er mineralen, die veel beter dan fluoride aansluiten bij de moleculaire structuur van onze tanden.

· Van het bovengenoemde merk Oxyfresh is tandpasta met, maar ook tandpasta zonder fluoride verkrijgbaar.

· Dr. Brite is een puur natuur, biologisch merk dat gebruik maakt van een formule van kokosolie en pigmentloze geactiveerde houtskool. Daaraan zijn onder andere de natuurlijke zoetstof xylitol, ontzuurde vitamine C en aloë vera toegevoegd voor gladdere tanden en verzorgde mondweefsels. Als alternatief voor fluoride bevatten de producten van Dr. Brite onder andere het mineraal hydroxy-apatiet. De natuurlijke blekende werking van kokosolie en actieve koolstof zorgt ook nog eens voor witte tanden.
 

Kies voor gezond en zonder nare bijwerkingen op lange termijn

Misschien wil je je mondverzorging richten op witte tanden of gebruik je liever geen fluoride. Of allebei, dat kan ook. In alle gevallen is het belangrijk om mondvriendelijke producten te gebruiken, middelen die je mondflora ondersteunen en geen schadelijke ingrediënten bevatten. Kortom: mondverzorging die echt goed voor je gebit is. Bovengenoemde producten op basis van actieve zuurstof of kokosolie en geactiveerde koolstof bestrijden schadelijke bacteriën effectief, maar zonder nare bijwerkingen op de lange termijn.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl