EAT Eiwit dieet Gezondheid

Hoe kun je afvallen met eiwitshakes?

Hoe kun je afvallen met eiwitshakes?
Wat de reden ook is – veel mensen zijn graag een paar kilo’s lichter. Er zijn allerlei manieren om af te vallen, waarvan het afvallen door het nuttigen van (eiwit)shakes er één is.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]En niet zomaar één, maar een bijzonder populaire. In dit artikel lees je hoe effectief afvallen met eiwitshakes precies is en hoe je het op een verantwoorde manier kunt doen.

 

Hoe werkt afvallen met eiwitshakes?

Het principe van afvallen met shakes is simpel: je vervangt één of meerdere maaltijden per dag door een eiwitshake. Een eiwitshake bestaat doorgaans uit een combinatie van essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, koolhydraten en allerlei vitaminen en mineralen.

De eiwitshakes bevatten minder calorieën dan een reguliere maaltijd, waardoor er een calorietekort ontstaat en je gewicht zult verliezen. Hoeveel gewicht je daadwerkelijk verliest is afhankelijk van de maaltijden die je al dan niet naast de eiwitshakes nuttigt en hoeveel je beweegt.

 

Waarom eiwitshakes om gewicht te verliezen zo populair zijn

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom mensen gewicht willen verliezen, maar het einddoel is doorgaans gemeenschappelijk: zich fitter, gezonder en energieker voelen. Het nuttigen van eiwitshakes is een eenvoudige, effectieve en snelle methode om dit doel mee te kunnen bereiken. Ze zijn namelijk snel en simpel om klaar te maken, eenvoudig mee te nemen en zorgen voor controle over je dagelijkse calorie-inname.

 

Hoe verantwoord is het afvallen met eiwitshakes?

Het is verleidelijk om zo snel mogelijk, zoveel mogelijk gewicht te willen verliezen. Echter is het ongezond voor je lichaam en bovendien vaak niet duurzaam door (te) snel af te vallen. Als je ervoor kiest om af te vallen met eiwitshakes is het dan ook belangrijk om je te verdiepen in verschillende soorten eiwitshakes en ervoor te zorgen dat het calorietekort niet te hoog oploopt. Houd het volgende aan: 0,5 tot 1,0 kg gewichtsverlies per week is een gezond tempo. Als je méér afvalt, stel dan je dieet bij. Op die manier houd je het verantwoord én haalbaar.

Bovendien draait duurzaam gewichtsverlies om het aanpassen van je gehele levensstijl. Zorg er dus voor dat je voldoende beweegt en gezonde voeding nuttigt, naast het drinken van de eiwitshakes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl