Duurzaamheid LIFE

Jaarlijks zeven miljoen doden door luchtvervuiling

Het aantal sterfgevallen door luchtvervuiling ligt wereldwijd fors hoger dan voorheen werd gedacht. Zo’n 7 miljoen sterfgevallen in 2012 houden verband met vervuilde lucht.

Dat maakt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag bekend.

Het aantal van 7 miljoen slachtoffers is een verdubbeling van eerdere schattingen.

”De risico’s door luchtvervuiling zijn veel groter dan we voorheen dachten of begrepen, vooral met betrekking op hartziektes en beroertes”, waarschuwde het hoofd van de milieu- en publieke gezondheidsafdeling van de WHO.

Het merendeel van de slachtoffers valt dankzij luchtvervuiling binnnenshuis. Vanwege slechte fornuizen of slechte isolatie ontstaat er vervuiling.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken