Inspiratie

Krachttraining mét resultaat? Dé tips!

Wanneer we besluiten om te gaan sporten willen we natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. Wat dat resultaat is, dat verschilt per persoon. De één wil een dijk van een conditie ontwikkelen, de ander wil juist zichtbare spieren zien. Na vele onderzoeken is wel gebleken dat krachttraining de beste manier is om zichtbare en mooie spieren te ontwikkelen. Daarnaast zorgt krachttraining er ook nog eens voor dat je verbranding zodanig wordt opgeschroefd dat je stofwisseling snel omhoog gaat. Kortom, krachttraining lijkt de truc naar een mooi gespierd en fit lichaam. Maar hoe je hier ook echt resultaat bij ziet? Lees snel verder. 

Wees consistent 

Het is wellicht een cliché, maar de oplossing naar een duurzaam en mooi resultaat qua krachttraining zit hem in de consistentie. Je hoeft niet snel en hard te trainen, het is vooral zaak om dóór te gaan. Liever twee keer in de week met volle motivatie, dan vijf keer in de week half en daarna een tijdje weer niet. Het kost namelijk even wat tijd om echt spieren op te bouwen, je lichaam moet wennen aan deze nieuwe bewegingen en zal moeten herstellen. Daarnaast is het belangrijk wat je precies doet. Met een paar dumbells wat oefeningen doen is vaak niet voldoende voor je gedroomde resultaat. Je kunt zelfstandig aan de slag gaan met trainingsschema’s van internet, maar je kunt ook een paar sessies bij een personal trainer volgen. Die doet precies de goede oefeningen voor en zo weet je zeker dat je de juiste dingen doet voor een mooi resultaat.  

De spullen 

Beloon jezelf ook voor het harde werken en je inzet. Het is dan ook aan te raden te investeren in een mooie outfit en de benodigde spullen. Dit kan net dat beetje extra motivatie zijn op dagen dat je eigenlijk nog niet zoveel zin hebt. Ook spullen kopen die kunnen bijdragen aan het sporten zelf zijn een goede investering. Als je het serieus wilt aanpakken qua krachttraining, dan zijn bijvoorbeeld lifting straps of zelfs een lifiting belt geen gekke investering. Deze kunnen ervoor zorgen dat je denkt een plafond en maximum qua kilo’s gewicht te hebben bereikt, maar dat met behulp van deze middelen toch niet zo is. En net die grenzen opzoeken, dat gaat ervoor zorgen dat je prachtig resultaat gaat bereiken.  

Kortom, investeren in zowel tijd als middelen gaat ervoor zorgen dat je het beste resultaat gaat krijgen op het gebied van krachttraining. En dit is een klassiek voorbeeld van een ‘kip en ei’ kwestie. Want wanneer je resultaat ziet, zul je extra motivatie krijgen en dus lekker doorgaan met trainen. Dus investeer vandaag nog in jezelf en je zult zien dat resultaat snel volgt.  

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken