Inspiratie

Abonnementen voor mobiele telefoons

Tegenwoordig is een mobiel voor iedereen, eigenlijk niet meer weg te denken. Waar het vroeger meer een luxe was, is het in de huidige tijd een ‘must’ geworden. Met de ontwikkeling van de mobiel zijn er ook steeds meer mogelijkheden tot aanschaf ontstaan. Zo kan je ze los kopen, maar ook in combinatie met abonnementen. Je kunt ook voor alleen een abonnement gaan als je nog een goed toestel hebt, dit heet Sim Only

Abonnementen voor telefoons: wat zijn je opties?

Veel mensen kiezen voor een abonnementsvorm bij hun mobiel. Door de enorme keuzes en aanbieders, is er altijd wel een vorm die bij jouw situatie past. Afhankelijk van je wensen en je normale verbruik kies je voor de juiste vorm en prijs. Na het aangaan van het abonnement zit je er voor de komende jaar en in sommige gevallen zelfs twee jaar volledig gerust bij. Alles is geregeld.

Soorten abonnementen

Naast een prepaid mogelijkheid, is er ook de postpaid opties. Deze laatste optie omvat de abonnementsvormen waaruit je kan kiezen. Je kan bij het kiezen van een abonnement allereerst een keuze maken om deze af te sluiten met of zonder telefoon. Indien je kiest voor de vorm zonder telefoon, dan noemt men dit een sim-only abonnement. Dit houdt in dat je elke maand tegoed krijgt op een nieuwe simkaart, welke je in je telefoon plaatst. Bij een vorm met telefoon, betaal je uiteraard meer. Dit komt omdat je ook een toestelkrediet betaald. Een soort afbetaling van de telefoon. Deze vorm omvat dus een telefoon en een sim-only abonnement in één.

De voor- en nadelen van prepaid- en postpaid-abonnementen

Beide vormen hebben voor- en nadelen. De prepaid variant zorgt voor het eenvoudig onder controle houden van de kosten. Je moet namelijk eerst opladen, voordat je gebruik kan maken van telefonie-services. De abonnementsvorm zorgt ervoor dat je elke maand hetzelfde krijgt. En gebruik je meer? Dan krijg je dit achteraf op de factuur erbij gerekend. Het scheelt dus opladen. Daarnaast kan je tegenwoordig ook je abonnement tussentijds aanpassen als je dit nodig acht.

Het vergelijken van abonnementen

Abonnementen vergelijk je onderling. De prijzen variëren natuurlijk door wel of geen toestel, het soort toestel, hoeveelheid internet en de hoeveelheid belminuten. Ook verschillende aanbieders in hun aanbod, omdat ze allemaal jou graag als klant willen hebben. Het loont dus altijd om goed te vergelijken, wanneer je weet wat je nodig zal hebben elke maand.

Het kiezen van een abonnement

Bij het kiezen van een abonnement is het belangrijk dat je eerst weet wat je nodig hebt. Ben je broodnodig toe aan een nieuw toestel, dan kan je hier natuurlijk voor kiezen. Is je huidige toestel nog prima, dan is een sim-only vaak een betere keuze. Bedenk vervolgens hoeveel je belt/sms’t. Als je veel belt kan het interessant zijn om gebruik te maken van een ‘onbeperkt bellen’-optie. Het laatste onderdeel is je internetverbruik. Maak je veel gebruik van wifi-netwerken, dan is het niet nodig een grote internetbundel af te sluiten. Ben je vaak op pad en kijk je regelmatig filmpjes op je telefoon? Dan kan onbeperkt internet voor jou interessant zijn.

Voor het kiezen van de juiste vorm, is het dus belangrijk om te weten wat je zelf nodig hebt. Hierna kan je eenvoudig een keuze maken en deze vorm vergelijken bij de verschillende aanbieders.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken