Over mij

En dit ben ik!

Jij bent waarschijnlijk net als ik geïnteresseerd in gezond eten, bewust genieten en/of persoonlijke groei. Of je bent op een andere manier op mijn blog gekomen. Voor mij zijn dit de 3 passies waar ik graag over schrijf in mijn blog.

Om iets met voeding te gaan doen is geen weldoordachte zet geweest maar het kwam zo op mijn pad. Ik heb zelf de afgelopen jaren veel ervaring en kennis opgedaan met gezond eten, groene smoothies en detoxen. Dat deed ik puur voor mijn eigen lijf en leven en ik stond er nog niet bij stil wat daar uit voort kon komen!

Aan dit blog gaan jaren vooraf aan lezen, testen, nog meer lezen, leren en aan de lijf ondervinden. En nog steeds, hoe meer ik “weet” en hoe beter ik me voel. En daardoor komen er steeds meer mensen met vragen bij me over hoe ik dan eet en leef. Ontzettend leuk natuurlijk om iets waar je gepassioneerd over bent te kunnen delen. Ik ben dus een echte ervaringsdeskundige en weet hoe eten je bezig kan houden. Nog steeds leer ik elke dag weer wat nieuws. Dat kan ook haast niet anders want er komen ook steeds meer dingen “boven water” wat heel lang is verborgen gehouden door de levensmiddelen industrie (het lijkt haast wel een complot tussen Unilever en het voedingscentrum).

Ik ben geïnspireerd op het gebied van voeding door Amber Alberda, heb veel basis kennis opgedaan met Grip op Koolhydraten en ook in de Paleovoeding zitten veel dingen waar ik raakvlakken mee heb. Alle dingen die ik leer geef ik graag door en dit blog is daarvoor de uitgelezen plek! Vind je het leuk en interessant lees dan gerust verder, vind je het niets dan is het ook prima!

Iedereen heeft zo zijn eigen idee over wat gezond is, er zijn ook zoveel verschillend inzichten dat er naar mijn idee niet 1 waarheid is. En elk lichaam reageert ook weer anders, als voorbeeld er zijn mensen die  een hele morgen door kunnen met een havermout ontbijtje, ik persoonlijk vind het heerlijk maar na 1 uur heb ik alweer honger! Mijn lijf reageert daar dus anders op.

En wat dan nog meer?

Naast de voeding en het ondernemen kan ik me helemaal vinden in spirituele boeken (met thema’s als: alles heeft een rede, je kunt overal van leren etc) en ben ik gek op management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ik leer graag het beste uit mezelf te halen omdat ik op die manier het ook weer kan overbrengen op anderen.

Ik neem je graag mee in mijn eigen ontwikkeling, heb je leuke of nuttige aanvullingen die je met me wilt delen is dat altijd welkom, ik lees het graag!

Ik vind het super dat jij ook interesse hebt in gezonder en bewuster leven. Hier begint voor jou dan ook het avontuur! Je doet hiermee een geweldige stap naar een gezond en fit leven.

Ik was altijd aan het lijnen…

Ik had nooit kunnen voorspellen dat ik zo anders over eten zou gaan denken. Vroeger was ik altijd aan het lijnen en daardoor nooit blij. Óf ik mocht niets omdat ik streng op dieet was (en daar werd ik dan niet vrolijk van), óf ik ging compleet los met ongezond snaaiwerk en daar werd ik dan ook niet vrolijk van omdat ik wist dat de kilo’s er zo weer aanvlogen en ik ontzettend moe werd van alle suikers. Dus ik weet uit eigen ervaring heel goed hoe het meestal gaat met goede voornemens! Een echte ervaringsdeskundige kan ik wel zeggen 🙂

Ik lijn nooit meer!

Nu zit ik heerlijk in mijn vel, heb mijn ideale gewicht (niet mager maar wel slank) en maak me niet meer druk over of ik aankom. Sterker nog, ik heb niet eens een weegschaal! Dat is natuurlijk niet van vandaag op morgen gegaan maar ik merk nu dat ik totaal niet meer taal naar snacks vol met suikers of “fout” frituur werk. Mijn smaak daarin is zo veranderd dat ik het niet meer lekker vind (behalve als ik een avond flink gedronken heb… dan smaakt de volgende dag een patatje oorlog erg lekker).

Ik ben het belang van écht goed eten in gaan zien en ik eet echt alles wat ik wil, voel me vol energie en blijf op gewicht!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl