Maak rijst van de bloemkool dmv een blender (kleine beetjes tegelijk mixen tot korrels).
Strooi er een theelepel zou overheen en laat dit 20 minuten rusten zodat het vocht uit de bloemkool wordt ontrokken.
Leg de bloemkool in een schone theedoek en pers deze stevig uit om al het vocht eruit te halen.
Meng de bloemkoolrijst met de rest van de ingrediënten.
Bekleed een bakblik met bakpapier en vorm platte koeken van de bloemkool.
Bak de fritters in circa 35 minuten af, laat ze uit de oven nog even liggen zodat ze wat kunnen opstijven.
Serveer de fritters met een groene salade en eventueel een beetje aioli bij.
Notities
Het is nog lekkerder om de fritters met wat aioli te besmeren. Koop je deze kant en klaar let dan op of er geen suikers zijn toegevoegd of overbodige e-nummers. Je kan hem ook makkelijk zelf maken met dit recept.
Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.
In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!
Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.
Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.
Reageer