Last Updated on: 17th februari 2017, 02:52 pm
Je kan deze pasta maken met speltpasta of van courgettes die je met een spiraalsnijder kunt omtoveren tot sliertjes. Dat laatste is aan te bevelen als je nog erg veel last hebt van bloedsuikerspiegelingen (snel moe, hongerig) of nog veel kilootjes kwijt wil. Je kan natuurlijk ook voor jezelf met de courgettes maken en voor je tafelgenoten gewone pasta.
Hier kan je het recept vinden voor de courgetti
- 500 g speltpasta of 4 courgettes voor spiraalpasta
- 400 g champignons in vieren gesneden
- 1 ui(en) fijngesneden
- 1 rode paprika in blokjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 200 ml crème fraîche of een plantaardige room indien allergisch voor melkproducten
- 75 g rucola sla
- 100 g geraspte (geiten)kaas
- 1 handje verse basilicum
- olijfolie, peper en zout
- Kook de speltpasta gaar of draai de courgettes tot sliertjes met de spiraalsnijder.
- Verhit de olie en bak hierin de uien, knoflook, paprika en champignons tot ze lekker bruin zien.
- Voeg de crème fraîche toe en verwarm het goed door.
- Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het met de rest van de kaas eroverheen en de basilicum blaadjes.
Reageer