Ik ben gek op pasta, maar niet wat het effect van pasta is op mijn lijf en energiepijl (dipjes en extra kilootjes). Daarom ben ik overgestapt op pasta met gemaakt van courgette. Je proeft het niet (de eerste keer geloofde man en kids niet eens dat er geen pasta in de pasta zat) en je krijgt ongemerkt zoveel meer groente binnen! Als je het eerst een keer wil proberen dan kan je sliertjes maken met een kaasschaaf en een mesje maar zoveel makkelijker is een spiraalsnijder!
Deze vind ik erg fijn omdat je er niet alleen langwerpige dingen in kan doen maar ook ronde zoals bietjes en uien. Maar zoek je een wat voordeligere dan kan je ook deze nemen.

Porties | Prep Tijd |
4 pers. | 20 min. |
Kook Tijd |
10 min. |
|
|
![]() |
|
- 4 courgette(s)
- 200 g gerookte kipfilet in stukjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 250 g champignons in vieren
- 200 g cherrytomaatjes gehalveerd
- 25 g pijnboompitjes
- 10 olijven gehalveerd
- 10 zongedroogde tomaatjes in stukjes
- 5 el olijfolie
- 2 el pesto
- 200 g geraspte (geiten)kaas
- 50 g rucola sla
- Snij de courgette met een spiraalsnijder op de fijnste stand in sliertjes. Heb je geen spiraalsnijder gebruik dan een kaasschaaf om in de lengte dunne plakken van de courgette te snijden en snij die dan vervolgens weer in dunne sliertjes.
- Je kunt de courgetini rauw verwerken of een paar minuten blancheren in een pan gekookt water.
- Bak in wat olijfolie de champignons en de paprika, voeg daarna de tomaatjes, olijven en de gerookte kipfilet toe.
- Als alles goed warm is voeg je (naar smaak) de pesto toe.
- Rooster in een andere pan de pijnboompitjes even kort en strooi die over het gerecht.
- Serveer het gerecht met geraspte geitenkaas en wat rucola sla erdoor heen.
- Breng verder op smaak met wat olijfolie.
Reageer