weekmenu koolhydraatarm
champignons cherrytomaatjes courgette(s) geraspte (geiten)kaas gerookte kipfilet olijfolie olijven pesto pijnboompitjes rode paprika rucola sla zongedroogde tomaatjes diner vleesgerecht

Courgetti pasta

Ik ben gek op pasta, maar niet wat het effect van pasta is op mijn lijf en energiepijl (dipjes en extra kilootjes). Daarom ben ik overgestapt op pasta met gemaakt van courgette. Je proeft het niet (de eerste keer geloofde man en kids niet eens dat er geen pasta in de pasta zat) en je krijgt ongemerkt zoveel meer groente binnen! Als je het eerst een keer wil proberen dan kan je sliertjes maken met een kaasschaaf en een mesje maar zoveel makkelijker is een spiraalsnijder!
Deze vind ik erg fijn omdat je er niet alleen langwerpige dingen in kan doen maar ook ronde zoals bietjes en uien. Maar zoek je een wat voordeligere dan kan je ook deze nemen.

weekmenu koolhydraatarm
Courgetti pasta
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 20 min.
Kook Tijd
10 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 20 min.
Kook Tijd
10 min.
weekmenu koolhydraatarm
Courgetti pasta
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 20 min.
Kook Tijd
10 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 20 min.
Kook Tijd
10 min.
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Snij de courgette met een spiraalsnijder op de fijnste stand in sliertjes. Heb je geen spiraalsnijder gebruik dan een kaasschaaf om in de lengte dunne plakken van de courgette te snijden en snij die dan vervolgens weer in dunne sliertjes.
  2. Je kunt de courgetini rauw verwerken of een paar minuten blancheren in een pan gekookt water.
  3. Bak in wat olijfolie de champignons en de paprika, voeg daarna de tomaatjes, olijven en de gerookte kipfilet toe.
  4. Als alles goed warm is voeg je (naar smaak) de pesto toe.
  5. Rooster in een andere pan de pijnboompitjes even kort en strooi die over het gerecht.
  6. Serveer het gerecht met geraspte geitenkaas en wat rucola sla erdoor heen.
  7. Breng verder op smaak met wat olijfolie.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken