chilipeper gemberpoeder kaneel kardemom komijnpoeder korianderzaad kruidnagels kurkuma mosterdzaad nootmuskaat venkelzaad witte peper zwarte peper kruiden en sauzen

Curry Madras kruidenmix

Als je er voor kiest om zelf je curry madras kruidenmix te maken heb je een vijzel nodig (of iets waarmee je de kruiden goed kunt fijn drukken).

Het is eigenlijk heel eenvoudig om deze lekkere kruidenmix (die van origine uit India komt) zelf te maken. Je hebt dus geen standaard kruidenmix uit de supermarkt meer nodig, waarin meestal onnodig veel extra zout zit. Als je je curry madras kruidenmix zelf maakt, dan zal je merken dat de smaak super is, en je al dat extra zout dus niet nodig hebt in je recept.

Je kunt tegenwoordig ook goede Curry Madras Marinade gebruiken om je vlees of groenten mee te marineren.

Bewaren

Bewaren

Ik gebruik deze artikelen:

Curry Madras kruidenmix
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Curry Madras kruidenmix
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Mix alle ingrediënten in de vijzel door elkaar en wrijf ze goed fijn.
  2. Bewaar de gemixte kruiden in een afgesloten pot.
Notities

  Bewaren Bewaren

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken