Last Updated on: 14th november 2022, 10:06 am
Als je er voor kiest om zelf je curry madras kruidenmix te maken heb je een vijzel nodig (of iets waarmee je de kruiden goed kunt fijn drukken).
Het is eigenlijk heel eenvoudig om deze lekkere kruidenmix (die van origine uit India komt) zelf te maken. Je hebt dus geen standaard kruidenmix uit de supermarkt meer nodig, waarin meestal onnodig veel extra zout zit. Als je je curry madras kruidenmix zelf maakt, dan zal je merken dat de smaak super is, en je al dat extra zout dus niet nodig hebt in je recept.
Je kunt tegenwoordig ook goede Curry Madras Marinade gebruiken om je vlees of groenten mee te marineren.
Ik gebruik deze artikelen:
- 8 el korianderzaad
- 6 el komijnpoeder
- 1 el mosterdzaad
- 1 el venkelzaad
- 4 el kaneel
- 6 el zwarte peper
- 2 el witte peper
- 1 el nootmuskaat
- 1 el kruidnagels gemalen
- 2 el kardemom gemalen
- 2 el kurkuma
- 2 el gemberpoeder
- 1 el chilipeper
- Mix alle ingrediënten in de vijzel door elkaar en wrijf ze goed fijn.
- Bewaar de gemixte kruiden in een afgesloten pot.
Reageer