blauwe kaas cherrytomaatjes een groene salade naar keuze ei(eren) gerookte kipfilet kookroom rucola sla diner vleesgerecht

Frittata met rucola

Frittata met rucola
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Passieve Tijd
30 minuten oven
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Passieve Tijd
30 minuten oven
Frittata met rucola
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Passieve Tijd
30 minuten oven
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Passieve Tijd
30 minuten oven
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Halveer de tomaatjes, snij de gerookte kip in stukjes en verkruimel het kaas.
  3. Meng alles door de rucola en verdeel het in de vorm.
  4. Klop de eieren los met het room en giet dit eroverheen zodat het gelijk wordt verdeeld.
  5. Zet het geheel 30 á 40 minuten in de oven, kijk na 30 minuten even of het al een vaste massa is, zo niet dan nog even langer erin laten.
  6. Als je hem even op een bord stort en daarna weer terug op een schaal plaatst kan je de frittata mooi in punten snijden.
Notities

Serveer er een groene salade bij voor een goed uitgebalanceerd gerecht

Deze schotel hoor je eigenlijk in een quichevorm te maken, maar de mijne was kapot gevallen dus ik heb gewoon een taartvorm erbij gepakt. Wel even goed een bakpapier onder en rondom de vulling anders loopt alles weg...

Als kaas heb ik nu een blauwe zachte schapenkaas gebruikt (Roquefort) maar vind je dat wat te heftig dan is een (geiten) brie of geraspte geitenkaas ook erg lekker.

 

Untitled design (17)

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • ik ben lactose intolerant zachte kazen kan ik niet verdragen. harde kazen en italiaanse harde kazen zijn lactose vrij.
    Mag ik ook soja room gebruiken?

    groetjes karen

    • Hai Karen,
      Dat kan wel maar een plantaardig melkproduct zoals haver- of rijstroom is beter voor je gezondheid dan soja, dus neem er niet te veel van.
      Groetjes Evelina

Dit ben ik!

Lifestyle Changing Program

Diverse soorten ademwerk

ademworkshops Evelina zinger LCP

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet