
Gebakken bloemkool met zalm
Boodschappenlijstje
|
Recept Afdrukken
|
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
|
Porties | Prep Tijd |
4 pers. | 20 min. |
|
|
![]() |
Gebakken bloemkool met zalm
|
Ingrediënten
- 1 flinke bloemkool
- 1 ui(en)
- 6 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el komijnpoeder
zalm
- 500 g zalmfilet
- 2 teentjes knoflook
- gras roomboter
- peper & zout
Porties: pers.
Instructies
- Meng het komijnzaad, de Italiaanse kruiden en de knoflook met de olijfolie.
- Snij de bloemkool en uien in plakken/stukken en hussel ze door het olijfolie mengsel.
- Bekleed een bakblik met bakpapier, verdeel de groente erover en plaats de plaat voor circa 20 minuten in de oven.
- Pers 2 teentjes knoflook uit, besmeer de zalm hiermee en breng verder op smaak met peper en zout.
- Bak de zalmfilet in flink wat roomboter zo'n 4 minuten per kant zodat ze van binnen nog iets rosé blijven.
- Serveer de zalm met de gebakken bloemkool.
Reageer