
Porties | Prep Tijd |
4 pers. | 15 min. |
Kook Tijd |
40 min. in de oven |
|
|
![]() |
|
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 preistengel(s) in ringetjes
- 1 ui(en) fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 gele rode paprika
- 200 g champignons in plakjes
- 300 g tauge
- 1 tl geraspte gember
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl sambal
- 2 el sojasaus zonder suiker
- 8 ei(eren)
- 50 g cashewnoten
Porties: pers.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Fruit het ui met het knoflook aan en voeg het gehakt toe, bak deze rul en breng op smaak met de kruiden, sambal, sojasaus en gember.
- Bak in een andere pan de champignons, prei en paprika en voeg op het laatste de taugé toe.
- Voeg alles samen, roer het goed door en stort het in een springvorm bekleed met bakpapier.
- Klutst de eieren en verdeel die over het mengsel, zorg ervoor dat overal ei zit zodat het een stevige "taart" wordt.
- Plaats het in de oven voor circa 40 minuten, kijk even na een half uurtje met een satéprikker of het al gestold is van binnen.
- Mocht de bovenkant al flink bruin zijn maar de binnenkant nog niet gaar dek de vorm dan af met aluminiumfolie.
- Zodra hij klaar is de vorm verwijderen en in punten snijden.
Reageer