gezonde recepten
basilicum cherrytomaatjes ei(eren) gras roomboter knoflook peper & zout preistengel(s) lunch ontbijt vegetarisch

Groente omelet

Eieren kan je naar hartenlust eten, oude bakerpraatjes over dat je maar beter alleen het eiwit kan eten of maar 2 eieren per week mag kan je gewoon negeren! Van het verhaal over dat eieren je cholesterol verhogen is gebleken dat dat helemaal niet waar is. Je wordt ook niet dik van eieren. Het eidooier bevat namelijk hele gezonde vetten die niet alleen een gevuld gevoel geven maar er ook voor zorgen dat je vetverbrandende hormonen op peil blijven.

En wist je dat het eidooier het gezondste deel is van het ei!  Het bevat o.a. kalk, ijzer, fosfor, zink, thiamine, vitamine B6 en B12, de vetoplosbare vitamines A, E en K, en D, essentiële vetzuren, foliumzuur, choline en pantotheenzuur, omega-3 vetzuren en antioxidanten. Als het even kan probeer dan wel biologische eieren te kopen, door het gevarieerde aanbod van voer voor de kippen profiteer jij van een gezond smakelijk eitje!

gezonde recepten
Groente omelet
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
gezonde recepten
Groente omelet
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Porties Prep Tijd
1 pers. 5 min.
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Kluts de eieren met het zout en peper.
  2. Bak de prei samen met het knoflook kort aan.
  3. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 1 minuut mee.
  4. Giet daarna het geklutste ei erover en bak hem aan beide kanten.
  5. Serveer met de blaadjes basilicum erover gestrooid.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken