
Porties | Prep Tijd |
2 cake | 10 min. |
Kook Tijd |
45 min. |
|
|
![]() |
|
- 400 g havermout
- 400 ml lauw water
- 4 tl kaneel
- 8 ei(eren)
- 3 banaan(en)
- 2 tl vanillepoeder
- 2 tl (wijnsteen) bakpoeder
- 2 tl zout
- 75 g gemengde noten ongebrande en ongezouten
- 75 g rozijnen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het havermout, kaneel en water goed door elkaar.
- Meng de andere ingrediënten, uitgezonderd de noten en rozijnen, in de blender fijn. Heb je geen blender dan kan het ook met een staafmixer.
- Voeg het havermout mengsel toe en mix het nog even door.
- Stort het beslag in een grote ovenschotel bekleed met bakpapier of 2 cake vormen.
- Voeg de noten en rozijnen toe en eventueel de optionele ingrediënten en zorg dat ze onder het deeg komen i.v.m. verbranden.
- Bak de havermoutcake voor 45 tot 55 minuten. Prik voor de zekerheid even met een sateprikker of de binnenkant droog is.
- Snij de cake in circa 12 porties. Je kunt ze ook kleiner maken om als tussendoortje te nemen.
Deze havermoutcake kan je gewoon zonder beleg eten. Heerlijk warm uit de oven is het echt een traktatie maar als je het in porties invriest dan kan zijn ze ook later nog erg lekker.
Varieer gerust met dit recept en laat het me weten als je nog leuke variaties hebt ontdekt! Het is handig om de cake als hij is afgekoeld meteen in porties in te vriezen. Zo heb je altijd wat gezonds voor onderweg of als je een drukke dag voor de boeg hebt.
hoe veel plakjes cake mag je eten wat mag er op mag er boter op en wat voor beleg dit is echt nieuwe voor mijn .
met vriendelijke groet Astrid Groenenboom
Hai Astrid,
Er hoeft eigenlijk niets op! De naam brood is wat verwarrend in dit geval, ik zal er nog even wat tekst bij zetten voor de duidelijkheid.
hallo Evelina,
hoeveel stukjes man je als ontbijt?
gr sandra
Je verdeelt hem in 12 porties. 1 á 2 als maaltijd, als snack 1 of een kleiner stukje
Heeeey, zonet dit recept geprobeerd.. 55 min op 180 graden maar de cake bleef nat vanbinnen.. Zelfs na 20 min extra nog steeds nat vanbinnen. Heb het recept precies gebruikt zoals aangegeven.. Cake is ook niet echt gaan rijzen.. Wat doe ik mis? Hy ruikt ongelofelijk lekker.. Baal er ontzettend van dat hy niet gelukt is hihi..
Hi Merle,
Deze cake blijft altijd wat nat van binnen, dus dat klopt wel. Maar als hij te nat was dan is het natuurlijk niet zo lekker. Misschien ligt het aan je vorm. Ik gebruik een grote ovenschaal waardoor hij wat minder hoog is (zo’n 5 cm).