koolhydraatarm weekmenu
(wijnsteen) bakpoeder banaan(en) blauwe (bos)bessen chocolade snippers ei(eren) gedroogde abrikozen gemengde noten havermout kaneel kokosrasp lauw water rozijnen vanillepoeder zout lunch ontbijt snack vegetarisch

Havermoutcake

koolhydraatarm weekmenu
Havermoutcake
Stemmen: 10
Score: 4.7
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
2 cake 10 min.
Kook Tijd
45 min.
Porties Prep Tijd
2 cake 10 min.
Kook Tijd
45 min.
koolhydraatarm weekmenu
Havermoutcake
Stemmen: 10
Score: 4.7
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
2 cake 10 min.
Kook Tijd
45 min.
Porties Prep Tijd
2 cake 10 min.
Kook Tijd
45 min.
Ingrediënten
Porties: cake
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng het havermout, kaneel en water goed door elkaar.
 3. Meng de andere ingrediënten, uitgezonderd de noten en rozijnen, in de blender fijn. Heb je geen blender dan kan het ook met een staafmixer.
  suikervrij weekmenu
 4. Voeg het havermout mengsel toe en mix het nog even door.
 5. Stort het beslag in een grote ovenschotel bekleed met bakpapier of 2 cake vormen.
 6. Voeg de noten en rozijnen toe en eventueel de optionele ingrediënten en zorg dat ze onder het deeg komen i.v.m. verbranden.
  suikervrij weekmenu
 7. Bak de havermoutcake voor 45 tot 55 minuten. Prik voor de zekerheid even met een sateprikker of de binnenkant droog is.
 8. Snij de cake in circa 12 porties. Je kunt ze ook kleiner maken om als tussendoortje te nemen.
Notities

Deze havermoutcake kan je gewoon zonder beleg eten. Heerlijk warm uit de oven is het echt een traktatie maar als je het in porties invriest dan kan zijn ze ook later nog erg lekker.

Varieer gerust met dit recept en laat het me weten als je nog leuke variaties hebt ontdekt! Het is handig om de cake als hij is afgekoeld meteen in porties in te vriezen. Zo heb je altijd wat gezonds voor onderweg of als je een drukke dag voor de boeg hebt.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

6 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

 • hoe veel plakjes cake mag je eten wat mag er op mag er boter op en wat voor beleg dit is echt nieuwe voor mijn .

  met vriendelijke groet Astrid Groenenboom

  • Hai Astrid,
   Er hoeft eigenlijk niets op! De naam brood is wat verwarrend in dit geval, ik zal er nog even wat tekst bij zetten voor de duidelijkheid.

  • Je verdeelt hem in 12 porties. 1 á 2 als maaltijd, als snack 1 of een kleiner stukje

 • Heeeey, zonet dit recept geprobeerd.. 55 min op 180 graden maar de cake bleef nat vanbinnen.. Zelfs na 20 min extra nog steeds nat vanbinnen. Heb het recept precies gebruikt zoals aangegeven.. Cake is ook niet echt gaan rijzen.. Wat doe ik mis? Hy ruikt ongelofelijk lekker.. Baal er ontzettend van dat hy niet gelukt is hihi..

  • Hi Merle,
   Deze cake blijft altijd wat nat van binnen, dus dat klopt wel. Maar als hij te nat was dan is het natuurlijk niet zo lekker. Misschien ligt het aan je vorm. Ik gebruik een grote ovenschaal waardoor hij wat minder hoog is (zo’n 5 cm).

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken