Last Updated on: 22nd december 2022, 10:17 am
Pesto is super simpel zelf te maken met maar een paar ingrediënten. We leggen je in dit recept uit hoe jij je eigen home made pesto kunt maken. Het is eenvoudig en ik kan je garanderen dat het veel beter smaakt dan uit een pesto uit de supermarkt. Als je daar toch geen zin in hebt kijk dan goed of er geen suiker of overbodige toevoegingen in het potje zitten.
- 30 g pijnboompitjes
- 30 g basilicum blaadjes
- 1 teentje knoflook
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 ml olijfolie
- peper & zout naar smaak
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan
- Pers het teentje knoflook uit
- Doe alles ingredienten samen in een keukenmachine of blender en meng het tot een geheel
- Proef nog even extra of er nog wat extra zout of peper bij moet
Heb je wat meer geduld dan kan je het ook met een vijzel fijn maken.
Hoi Evelina, ik ga vanavond jouw pesto recept maken. Hoe lang kan ik dit potje pesto dan bewaren en is dit dan het beste in de koelkast?
Groet Esther
Hallo Esther,
Je kan het ongeveer een week in de koelkast bewaren. Wel belangrijk om het goed hygiënisch te bewaren. Je kan een glazen potje uitkoken en het daarin luchtdicht te bewaren.
Groetjes Evelina