Zo kies je de perfecte ergonomische bureaustoel
Gezondheid

Zo kies je de perfecte ergonomische bureaustoel

Er zijn ontzettend veel beroepen waar zittend werken de norm is. Als je urenlang achter je computer zit, wil je natuurlijk wel een comfortabele werkplek hebben. Dit begint bij een rustige en overzichtelijke ruimte, waar je je goed kunt concentreren op je werk. Daarnaast zijn ook de juiste kantoormeubelen van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan een stoel en bureau, maar ook aan een handige accessoire als een voetensteun. De juiste meubels zorgen ervoor dat je altijd in de juiste houding zit. Dit is van essentieel belang als je rugklachten en nekpijn wilt voorkomen. Ga je binnenkort nieuwe meubels bestellen voor je werkplek thuis of op kantoor? Koop dan een fijne ergonomische bureaustoel!

Bepaal wat je nodig hebt

Een ergonomische bureaustoel is altijd aan te raden, want deze biedt de juiste ondersteuning voor je lichaam. Voor je halsoverkop een exemplaar gaat bestellen, is het slim om eerst vast te stellen wat je precies nodig hebt. Wissel je bijvoorbeeld veel tussen allerlei werkzaamheden? Dan is een verstelbare bureaustoel wel zo fijn. Hiermee zit je op elke plek, aan elke werkbank of kantoortafel even prettig. In sommige werkomgevingen is extra hygiëne wenselijk. In dat geval kun je het beste kiezen voor een bureaustoel die eenvoudig gereinigd kan worden. Afhankelijk van de werkzaamheden op jouw locatie kan een brandbestendige stoel ook een goede optie zijn. Er is ontzettend veel mogelijk, dus bekijk altijd verschillende modellen en uitvoeringen. Zo vind je altijd de ideale bureaustoel voor jouw werk.

Het belang van ergonomie

Een goede bureaustoel kan op meerdere punten ingesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan een zitgedeelte dat naar voren of juist naar achteren kan worden gepositioneerd en een rugleuning die omhoog en omlaag kan en ook gekanteld kan worden. Bij vrijwel alle goede bureaustoelen is het mogelijk om het zitgedeelte hoger of lager in te stellen en ook kunnen de armleuningen in hoogte versteld worden. Doordat je de stoel helemaal op jouw lichaam kunt afstellen, bereik je altijd de juiste zithouding en kun je perfect ergonomisch werken. Je rug, nek, zitvlak en armen worden op de juiste wijze ondersteund en hierdoor voorkom je allerlei fysieke klachten.

Tips bij het kopen van een nieuwe bureaustoel

Wil je een bureaustoel kopen en hierbij echt zeker zijn van de juiste keuze? Lees dan zeker online reviews van andere klanten. Een goede recensie vertelt je niet alleen over de pluspunten van de stoel in kwestie, maar is ook eerlijk over eventuele mindere punten. Verder is het slim om prijzen te vergelijken, bijvoorbeeld bij een aantal verschillende aanbieders. Bij de ene winkel zie je jouw favoriete bureaustoel wellicht staan voor een iets lagere prijs, maar een andere webshop biedt misschien wel gratis verzending aan. Zo ben je uiteindelijk weer voordeliger uit. Daarnaast is het verstandig om te letten op de garantie. Goede aanbieders geven je altijd een ruime garantie op je aankoop.

Een duurzame keuze maken

Is duurzaamheid erg belangrijk voor je of heb je simpelweg een beperkt budget? Dan kun je natuurlijk ook een tweedehands bureaustoel kopen. Ga bij voorkeur voor een ergonomische bureaustoel van een gerenommeerd merk. Hiermee zit je altijd goed

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken