
Porties | Prep Tijd |
4 pers. | 15 min. |
Passieve Tijd |
15 min. |
|
|
![]() |
|
- 500 g kipfilet in kleine stukjes
- 200 g rucola sla
- 1 avocado(s)
- 150 g cherrytomaatjes
- 1/2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- 2 tl gember
- 1 tl cayenne peper
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl Keltisch zout
- 4 el mayonaise zonder suiker
- 2 teentje knoflook fijngeperst
- 1 el citroensap
- peper & Keltisch zout
- Meng alle kruiden door elkaar, meng er 8 el olijfolie door en marineer hier de kipfilet in voor minimaal 15 minuten. Je kan het eventueel ook al in de ochtend marineren dan strekken de smaken er goed in.
- Roerbak de kipfilet snel gaar.
- Verdeel de sla over een grote schaal en verdeel de tomaatjes en avocado hier overheen.
- Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus tot een lekker saus, proef zelf even of je hem pittiger wilt, dan kan je er nog meer knoflook aan toe voegen.
- Leg de warme kip erop en verdeel er wat knoflooksaus overheen.
Je zou er voor je eventuele tafelgenoten nog wat shoarma broodjes of gebakken aardappels bij kunnen serveren.
Kies je voor gemak dan kan je natuurlijk ook kant en klare een shoarmamix kopen en knoflooksaus. Let er goed op dat er geen smaakversterkers en suikers in zitten.
Reageer