boekweitmeel bouillonblokjes champignons gras roomboter kaneelstokje kippendijen ras el hanout kruidenmix. rijst of bloemkoolrijst rode ui(en) spekreepjes water winterwortel(s) diner vleesgerecht

Kipstoof met wortel

Kipstoof met wortel
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 15 min.
Kook Tijd
30 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 15 min.
Kook Tijd
30 min.
Kipstoof met wortel
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 15 min.
Kook Tijd
30 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 15 min.
Kook Tijd
30 min.
Ingrediënten
serveren met
Porties: pers.
Instructies
  1. Kook de rijst of maak bloemkoolrijst met een blender of keukenmachine.
  2. Snij de uitjes fijn en de winterwortels in stukken.
  3. Snij de kippendijen in stukjes en bak deze kort aan.
  4. Bak de spekjes uit, voeg na een paar minuten de uitjes en wortels toe en bak deze mee tot de uien licht kleurt.
  5. Voeg de boter toe en bak hierin de bloem voor circa 2 minuten.
  6. Doe er scheutje voor scheutje het gekookte water bij met het bouillonblokje, roer het goed door. Voeg de kippendijen toe en laat het een half uurtje lekker door sudderen met het kaneelstokje en de kruidenmix.
  7. Serveer het met de rijst.
Notities

Hier lees je hoe je de bloemkoolrijst maakt. Gebruik hier echt kippendijen voor, die worden heerlijk mals. Gebruik je kipfilet dan wordt het vlees heel erg droog.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet