aubergine(s) basilicum blaadjes cherrytomaatjes courgette(s) geraspte (geiten)kaas knoflook olijfolie, peper en zout rundergehakt tomatenblokjes uit blik ui(en) winterwortel(s)

Lasagne zonder pasta

Last Updated on: 15th maart 2017, 11:41 am

Lasagne
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
    Porties Prep Tijd
    4 pers. 30 min.
    Kook Tijd Passieve Tijd
    25 min. 1 uur
    Porties Prep Tijd
    4 pers. 30 min.
    Kook Tijd Passieve Tijd
    25 min. 1 uur
    Lasagne
    Stemmen: 0
    Score: 0
    Jij:
    Stem op dit recept!
    Recept Afdrukken
    Boodschappenlijstje
      Porties Prep Tijd
      4 pers. 30 min.
      Kook Tijd Passieve Tijd
      25 min. 1 uur
      Porties Prep Tijd
      4 pers. 30 min.
      Kook Tijd Passieve Tijd
      25 min. 1 uur
      Instructies
      1. Snij de courgette en aubergines in plakken van circa 1/2 cm, leg ze in een grote schaal en strooi over elke plak wat zout. Leg ze allemaal op elkaar en leg er iets zwaars op (een andere ovenschaal bijvoorbeeld). Zet de schaal voor circa 1 uur weg.
      2. Snij de knoflook en de uien fijn en bak deze in wat olijfolie kort aan en voeg dan het gehakt toe.
      3. Als het gehakt gaar is voeg dan de geraspte wortel toe en de blikken tomaten.
      4. Laat de saus met de deksel op de pan een uurtje doorsudderen.
      5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
      6. Veeg de courgette en aubergine plakken na een uur af met keukenpapier en dep ze goed droog.
      7. Bak de plakken beetgaar in wat olijfolie (het leukste en lekkerste is in een grillpan).
      8. Verdeel over de bodem van een ingevette ovenschaal een laagje van de saus, dan de helft van de aubergine en courgette plakken en daarover heen de helft van de kaas en de helft van de basilicum blaadjes.
      9. Verdeel een tweede laag saus over het geheel en dan de rest van de aubergine en courgette plakken.
      10. Halveer de tomaatjes en verdeel die over de schaal samen met de rest van de basilicum blaadjes.
      11. Eindig met een laatste laag saus en de geraspte kaas.
      12. Plaats de schaal in de oven voor circa 25 minuten.

      Over de auteur

      Evelina Zinger

      Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

      In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

      Reageer

      Klik hier om een reactie te plaatsen

      Gezondblog.nl

      Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

      Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

      Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl