aubergine(s) basilicum blaadjes cherrytomaatjes courgette(s) geraspte (geiten)kaas knoflook olijfolie, peper en zout rundergehakt tomatenblokjes uit blik ui(en) winterwortel(s)

Lasagne zonder pasta

Lasagne
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 30 min.
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min. 1 uur
Porties Prep Tijd
4 pers. 30 min.
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min. 1 uur
Lasagne
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 30 min.
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min. 1 uur
Porties Prep Tijd
4 pers. 30 min.
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min. 1 uur
Instructies
  1. Snij de courgette en aubergines in plakken van circa 1/2 cm, leg ze in een grote schaal en strooi over elke plak wat zout. Leg ze allemaal op elkaar en leg er iets zwaars op (een andere ovenschaal bijvoorbeeld). Zet de schaal voor circa 1 uur weg.
  2. Snij de knoflook en de uien fijn en bak deze in wat olijfolie kort aan en voeg dan het gehakt toe.
  3. Als het gehakt gaar is voeg dan de geraspte wortel toe en de blikken tomaten.
  4. Laat de saus met de deksel op de pan een uurtje doorsudderen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Veeg de courgette en aubergine plakken na een uur af met keukenpapier en dep ze goed droog.
  7. Bak de plakken beetgaar in wat olijfolie (het leukste en lekkerste is in een grillpan).
  8. Verdeel over de bodem van een ingevette ovenschaal een laagje van de saus, dan de helft van de aubergine en courgette plakken en daarover heen de helft van de kaas en de helft van de basilicum blaadjes.
  9. Verdeel een tweede laag saus over het geheel en dan de rest van de aubergine en courgette plakken.
  10. Halveer de tomaatjes en verdeel die over de schaal samen met de rest van de basilicum blaadjes.
  11. Eindig met een laatste laag saus en de geraspte kaas.
  12. Plaats de schaal in de oven voor circa 25 minuten.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Lifestyle Changing Program

Diverse soorten ademwerk

ademworkshops Evelina zinger LCP

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet