3 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, knoflookpoeder, peper en zout bos of lente uitjes champignons gemengde sla gras roomboter kogel biefstuk(ken) mosterd peper & zout rauwkost naar keuze sesamolie sesamzaadjes sherry sojasaus diner vleesgerecht

Oosterse biefstuk

Oosterse biefstuk
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Oosterse biefstuk
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Instructies
  1. Leg de biefstuk een uur voor het bereiden op een bord buiten de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet ze even weg.
  3. Snij de champignons in plakjes en de uien in ringetjes.
  4. Maak de salade dressing aan door de ingrediënten met elkaar te mixen en zet de salade alvast klaar.
  5. Dep het vlees met een keukenpapiertje droog en bestrooi ze rijkelijk met verse peper.
  6. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk rosé (2 minuten per kant).
  7. Haal de biefstuk uit de pan, bestrooi met zout en verpak het vlees in aluminium folie zodat het warm blijft.
  8. Voeg de sesamolie toe aan het vet en bak de champignons en lente uitje hierin snel aan, blus het geheel af met de sherry, sojasaus en eventueel een scheutje water.
  9. Warm het bord voor onder de hete kraan en serveer hierop de biefstuk met de saus en daaroverheen de sesamzaadjes.
Notities

Serveer met de salade en voor je tafelgenoten eventueel nog wat gebakken aardappeltjes ernaast.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Lifestyle Changing Program

Diverse soorten ademwerk

ademworkshops Evelina zinger LCP

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet