basilicum blaadjes diepvriesspinazie geraspte (geiten)kaas kipfilet knoflook olijfolie pijnboompitjes sjalotje(s) speltpasta of 4 courgettes voor spiraalpasta tomaat/tomaten diner vleesgerecht

Pasta kip en spinazie

Last Updated on: 21st maart 2017, 09:23 am

Pasta kip en spinazie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Pasta kip en spinazie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Instructies
  1. Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  2. Kook de speltpasta of maak spiraaltjes van de courgettes (zie recept onderin).
  3. Snij de sjalotjes en knoflook klein en bak dit kort in wat olijfolie.
  4. Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak deze mee.
  5. Snij intussen de tomaten en basilicumblaadjes klein en meng deze met wat olijfolie.
  6. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan snel lichtbruin.
  7. Als de kipfilet gaar is voeg dan de spinazie toe en verwarm het geheel.
  8. Serveer de spinazie met de pasta en serveer de tomaten, kaas en pijnboompitjes er naast.
Notities

Hier kan je het recept vinden voor de courgetti.  Als je minder koolhydraten wilt eten of als je nog veel gewicht wilt verliezen dan is dit een betere keuze dan de speltpasta.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • Hoi Evelina, ik heb gisteren het spinazie kip pasta gerecht gemaakt. Ik had gekozen voor bevroren bladspinazie, maar dat was niet zo’n succes qua mixen met de kip. Heb jij een tip wat aangaande de beste bevroren spinazie voor dit gerecht? En laat jij deze letterlijk ontdooien in een vergiet( wat denk ik wel een uur duurt) of in een pannetje op laag vuur?

    Alvast bedankt voor je antwoord 🙂

    • Hallo Esther,
      Ik laat de spinazie uitlekken een vergiet, dat duurt wel een tijdje ja. Soms, als ik het vergeten ben, zet ik de oven heel laag aan en doe ik het in een platte schaal om te ontdooien. Ik neem vaak de perfect blokjes, daar zit alleen spinazie in.
      Groetjes Evelina

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl