Los de bouillon blokjes op in 750 ml gekookt water.
Fruit de ui en knoflook in een pan met olie.
Voeg de tomatenpuree toe en laat dit kort mee bakken.
Bak om beurten de verschillende gesneden groentes in een andere pan aan voor circa 5 minuten.
Voeg ze toe aan het uien en knoflookbaksel en voeg de bouillon toe.
Kook de soep voor 15 minuten.
Pureer de soep in delen in de blender of met een staafmixer. Je hebt nu ongeveer 1 1/2 liter soep totaal gemaakt!
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met een stukje speltbrood besmeerd met roomboter.
Notities
Bewaar de overgebleven soep in porties in de vriezer voor een andere keer! Heb je toevallig nog wat zelfgemaakt lijnzaad of notenbrood in de vriezer liggen, serveer die er dan bij ipv het speltbroodje.
Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.
In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!
Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.
Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.
Reageer