gezonde recepten
bouillonblokjes ei(eren) kerriepoeder kippendijen knoflook kokosolie peper & zout room sperziebonen ui(en) water diner vleesgerecht

Sperziebonen met kip

Serveer er eventueel nog wat rijst bij voor je tafelgenoten.

gezonde recepten
Sperziebonen met kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties
2 pers.
Porties
2 pers.
gezonde recepten
Sperziebonen met kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties
2 pers.
Porties
2 pers.
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Kook de eieren en snij de sperziebonen in kleine stukjes.
  2. Blancheer de sperziebonen voor 10 minuten in kokend water.
  3. Snij de kip in stukjes en roerbak ze in het kokosvet.
  4. Voeg de ui, de sperziebonen, de knoflook en kerriepoeder toe en bak het voor 2 minuten.
  5. Los het bouillonblokje op in het water en voeg deze toe en laat het circa 10 minuten sudderen zodat de sperziebonen beetgaar blijven.
  6. Voeg de gekookte eieren en de room toe en laat het nog even in zijn geheel doorwarmen.
Notities

De kippendijen in dit recept kan je vervangen voor kipfilet maar persoonlijk vind ik kippendijen veel lekkerder! Het vlees wordt heerlijk zacht naarmate het langer op staat te sudderen. Bij kipfilet is dat meestal andersom en droogt het erg uit.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken