Last Updated on: 7th februari 2017, 04:19 pm
Serveer er eventueel nog wat rijst bij voor je tafelgenoten.
- 250 g kippendijen (of kipfilet)
- 2 ei(eren)
- 1 ui(en) in ringen
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 500 g sperziebonen
- 2 dl water
- 1 bouillonblokjes liefst biologisch zonder e-nummers
- 200 ml room kan ook plantaardig zoals spelt of haverroom
- 1 el kerriepoeder
- peper & zout
- 1 el kokosolie
- Kook de eieren en snij de sperziebonen in kleine stukjes.
- Blancheer de sperziebonen voor 10 minuten in kokend water.
- Snij de kip in stukjes en roerbak ze in het kokosvet.
- Voeg de ui, de sperziebonen, de knoflook en kerriepoeder toe en bak het voor 2 minuten.
- Los het bouillonblokje op in het water en voeg deze toe en laat het circa 10 minuten sudderen zodat de sperziebonen beetgaar blijven.
- Voeg de gekookte eieren en de room toe en laat het nog even in zijn geheel doorwarmen.
De kippendijen in dit recept kan je vervangen voor kipfilet maar persoonlijk vind ik kippendijen veel lekkerder! Het vlees wordt heerlijk zacht naarmate het langer op staat te sudderen. Bij kipfilet is dat meestal andersom en droogt het erg uit.
Reageer