basilicum courgette(s) knoflook peper pesto pijnboompitjes rundergehakt ui(en) winterwortel(s) diner vleesgerecht

Wortel pasta

Voor dit recept is een spiraalsnijder ideaal! Deze vind ik zelf erg fijn omdat je er niet alleen langwerpige dingen in kan doen maar ook ronde zoals bietjes en uien. Maar zoek je een wat voordeligere dan kan je ook deze nemen.

Wortel pasta
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
10 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
10 min.
Wortel pasta
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
10 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
10 min.
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Maak fijne sliertjes van de wortels. Het mooiste effect krijg je met een spiraalsnijder, een super leuk apparaat voor groente te bewerken. Heb je die niet dan kan je ook met de kaasschaaf fijne plakken maken en die weer in sliertjes snijden.
  2. Laat de sliertjes 10 minuten in een pan gekookt water staan.
  3. Roerbak het gehakt in de olijfolie en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Fruit het uitje, de knoflook en de courgettes tot ze zacht zijn en doe het daarna samen met de basilicum en de pijnboompitjes in de blender.
  5. Mix de saus tot een glad geheel en breng verder op smaak met zout en peper en eventueel nog wat pesto.
  6. Meng alle ingrediënten door elkaar en strooi er nog wat pijnboompitjes overheen.
Notities

Voor de foto heb ik het geheel even naast elkaar gelegd want dan zie je beter wat er allemaal in zit maar je mag alles door elkaar husselen.

13876618_1030868260343167_4218322320987086846_n

Bewaren

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken