Voor dit recept is een spiraalsnijder ideaal! Deze vind ik zelf erg fijn omdat je er niet alleen langwerpige dingen in kan doen maar ook ronde zoals bietjes en uien. Maar zoek je een wat voordeligere dan kan je ook deze nemen.

Porties | Prep Tijd |
4 pers. | 10 min. |
Kook Tijd |
10 min. |
|
|
![]() |
|
- 1 kilo winterwortel(s)
- 2 courgette(s) in blokjes
- 1 ui(en) gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- peper zout, olijfolie
- 1 flinke hand basilicum
- pesto naar smaak
- 400 g rundergehakt
- 50 g pijnboompitjes
- Maak fijne sliertjes van de wortels. Het mooiste effect krijg je met een spiraalsnijder, een super leuk apparaat voor groente te bewerken. Heb je die niet dan kan je ook met de kaasschaaf fijne plakken maken en die weer in sliertjes snijden.
- Laat de sliertjes 10 minuten in een pan gekookt water staan.
- Roerbak het gehakt in de olijfolie en breng het op smaak met zout en peper.
- Fruit het uitje, de knoflook en de courgettes tot ze zacht zijn en doe het daarna samen met de basilicum en de pijnboompitjes in de blender.
- Mix de saus tot een glad geheel en breng verder op smaak met zout en peper en eventueel nog wat pesto.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en strooi er nog wat pijnboompitjes overheen.
Voor de foto heb ik het geheel even naast elkaar gelegd want dan zie je beter wat er allemaal in zit maar je mag alles door elkaar husselen.
Ook al zo lekker !!!