EAT Gezondheid LIFE

Reizen door Noord-Amerika: hoe blijf je fit en gezond?

Het verkennen van een ander continent is altijd een spannend avontuur. Je leert nieuwe culturen, mensen en gewoonten kennen. Voor veel mensen is het belangrijk om gezond en fit te blijven tijdens een reis. Reizen naar de Verenigde Staten lijkt dan misschien een uitdaging vanwege de vele fastfoodketens, maar niets is minder waar. In dit artikel vertellen we je hoe je gezond en fit blijft tijdens je reis naar de VS en Canada.

Eet gezond

Het is erg verleidelijk om een goedkope burger te halen bij de dichtstbijzijnde McDonalds of Wendy’s wanneer je honger hebt. Hoewel dit af en toe moet kunnen, is het niet goed voor de gezondheid wanneer je dit dagelijks doet. Probeer zoveel mogelijk je eigen eten voor te bereiden. Bereid snacks, sandwiches en salades in je hotel(s) of appartement(en)! Neem deze mee wanneer je op stap gaat, zodat je niet onnodig geld hoeft uit te geven aan de ongezonde optie.

Eet lokaal

De Amerikaanse en Canadese keuken bevat meer dan enkel vettige burgers en zoete wafels. Gebruik jouw reis naar Canada of hun onderburen als een gelegenheid om lokale (gezonde) opties te ontdekken. Denk aan verse zeevruchten in Boston, vegan burgers in LA en wild vlees in Quebec. Het lokale eten draagt niet alleen bij aan jouw reiservaring, maar is ook gezonder dan een frietje bij de McDonalds.

Blijf actief

Blijf actief tijdens je reis! Verken je het continent met de hulp van een auto? Zoek dan naar mogelijkheden om te zwemmen in koele meren, te fietsen in bossen of te wandelen door nationale parken. Je kunt tijd vrijmaken om te sporten, maar je kunt ook kiezen voor leuke, maar actieve uitjes! Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van een trampolinepark, een golfbaan of verken verschillende steden door middel van een deelname aan een wandeltour.

Ontspan!

Het is vakantie! Dit betekent dat het belangrijk is om tot rust te komen. Zorg er dus voor dat je voldoende slaapt. Probeer ontspanningstechnieken toe te passen die de stress van een lange reis wegnemen. Probeer meditatie of ademhalingsoefeningen. Luister naar je lichaam en geef het de rust die het nodig heeft.

Het verkennen van Noord-Amerika kan een unieke en onvergetelijke ervaring zijn. Met bovenstaande tips kun je volop genieten van je reis én blijf je fit en gezond. Onthoud goed dat een gezonde levensstijl niet hoeft te worden opgeofferd tijdens het reizen. De reis en jouw levensstijl kunnen juist geïntegreerd worden!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl