Gezondheid

Tips en adviezen om een droge huid te behandelen en voorkomen

Veel mensen hebben last van een droge huid, vooral tijdens de koudere maanden van het jaar. Een droge huid kan er niet alleen onaangenaam uitzien, maar het kan ook leiden tot jeuk, irritatie en zelfs pijnlijke kloven. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om een droge huid te behandelen en te voorkomen. In dit artikel worden enkele nuttige tips en adviezen gegeven om je huid gezond en gehydrateerd te houden.

Hydrateren is de sleutel

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om een droge huid te behandelen en voorkomen, is regelmatig hydrateren. Kies voor een goede moisturizer die geschikt is voor jouw huidtype en breng deze aan na het douchen of baden. Het is ook belangrijk om een hydraterende crème te gebruiken voordat je naar bed gaat, zodat je huid 's nachts kan herstellen. Kies bij voorkeur voor een droge huid crème of lotion die geen agressieve chemicaliën of parfums bevat, omdat deze je huid verder kunnen uitdrogen. Drs Leenarts heeft hiervan bijvoorbeeld een divers assortiment.

Vermijd hete douches en baden

Hoewel een warme douche of bad ontspannend kan zijn, kan het je huid uitdrogen. Probeer in plaats daarvan te douchen met lauw water en beperk je douchetijd tot maximaal 10 minuten. Vermijd ook het gebruik van agressieve zeep en gebruik in plaats daarvan milde, hydraterende reinigingsmiddelen. Dep je huid voorzichtig droog na het douchen in plaats van hard te wrijven, om irritatie te voorkomen.

Gebruik een luchtbevochtiger

Een droge huid kan ook worden veroorzaakt door een gebrek aan vocht in de lucht, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de verwarming binnenshuis aan staat. Om dit probleem aan te pakken, kun je een luchtbevochtiger gebruiken om de vochtigheidsgraad in je huis te verhogen. Hierdoor blijft de lucht minder droog en zal je huid minder snel uitdrogen.

Drink voldoende water

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het drinken van voldoende water is essentieel voor een gezonde en gehydrateerde huid. Water helpt je lichaam om afvalstoffen te verwijderen en zorgt ervoor dat je huid van binnenuit gehydrateerd wordt. Streef naar minstens 8 glazen water per dag om je huid gezond te houden.

Bescherm je huid tegen de zon

Hoewel het belangrijk is om je huid het hele jaar door te beschermen tegen de zon, is het vooral cruciaal bij een droge huid. Blootstelling aan de zon kan je huid nog verder uitdrogen en schade aanrichten. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF, zelfs op bewolkte dagen.

Kies de juiste kleding

Wat je draagt kan ook van invloed zijn op de conditie van je huid. Kies voor kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen of zijde, omdat synthetische stoffen je huid kunnen irriteren en uitdrogen. Vermijd ook strakke kleding die kan wrijven en je huid kan beschadigen.

Probeer natuurlijke remedies

Naast de eerder genoemde tips, zijn er ook enkele natuurlijke remedies die kunnen helpen bij een droge huid. Bijvoorbeeld het aanbrengen van aloë vera gel op je huid kan kalmerend werken en de vochtbalans herstellen. Olijfolie, havermout en honing zijn ook bekende ingrediënten die kunnen helpen bij hydratatie en het verzachten van een droge huid. Probeer deze natuurlijke remedies echter altijd eerst op een klein stukje huid uit om mogelijke allergische reacties te voorkomen.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken